FED’in faiz kararı bekleniyor

BloombergHT’de yayınlanan 30 Dakika programına konuk olan Paribu Araştırma İçerikleri Yöneticisi Nergis Nurcan Karababa, kripto para ve finans sektöründe yaşanan gelişmeleri anlattı.

Günün öne çıkan başlıkları şöyle:

FED’in faiz kararı bekleniyor

Bugün FOMC, yani Federal Açık Piyasa Komitesi gerçekleşecek ve Amerikan Merkez Bankası FED, faiz kararının yanı sıra, ekonomik ve noktasal (dot plot) tahminler de açıklayacak.

Son dönemde UBS’in Credit Suisse’i satın alması, FED ve beş büyük merkez bankasının dolar swap hattı operasyonlarının sıklığını artırma kararı gibi olaylarla birlikte FED’in bilançosunun 300 milyar dolar artması gibi gelişmeler yaşandı. Tüm bunların arkasından faiz kararıyla birlikte yapılacak açıklamaların piyasalardaki etkisi merakla bekleniyor. 

Kripto inovasyonunu denizaşırı ülkelere gitmemeli

Beyaz Saray’ın eski siber güvenlik ve güvenli dijital inovasyon direktörü Carole House, kripto inovasyonunun denizaşırı ülkelere gitmesinin ABD ulusal güvenliği için bir tehdit olabileceği yönünde açıklama yaptı. House, “Sadece kötü davranan aktörlere karşı yaptırım uygulayabilmek değil, aynı zamanda burada inovasyonun gerçekleşmesini teşvik edebilmemiz için denetleme için çok net yöntemler sunabilmek de kritik önem taşıyor” dedi.

Bugün toplanacak olan Teknoloji Danışma Komitesi, ülkedeki teknoloji politikaları, merkeziyetsiz finans, yapay zekâ ve hem türev piyasalar hem de emtia için siber güvenliği ele alacak.

AB kripto bankacılığı lisans prosedürleri daha tutarlı hâle gelmeli

Avrupa Merkez Bankası (ECB) tarafından yayınlanan yıllık raporda; bölgedeki kripto yasalarının farklılığının altını çizerek Euro Bölgesi’ndeki bankaların, kripto para lisansı taleplerinin daha tutarlı hâle getirilmesi gerektiği belirtildi. ECB, teknoloji odaklı bankaların lisans talepleri devam ederken sistem üzerindeki otoritesini ve kontrolünü artırmayı planlıyor.

Kripto para odaklı bankaların lisans başvurularından çoğunun, ülkedeki yasa kapsamındaki zorunluluklardan dolayıAlmanya’dan geldiğini ve bir talebin de Lüksemburg’dan geldiğini belirtti. Bu gelişmelerin ardından 18 Nisan’da gerçekleşecek Avrupa Birliği Kripto Varlık Piyasaları Mevzuatı (MiCA) müzakeresi önem taşıyor. olacağız.

Magic Eden’dan Bitcoin NFT’leri için pazaryeri

Solana’nın en büyük NFT pazaryeri olan Magic Eden, Bitcoin blokzinciri üzerinde NFT yaratmayı sağlayan Ordinals’ı destekleyeceğini duyurdu. Son iki ayda oldukça popüler hale gelen Ordinals üzerinde şu ana kadar 500.000’den fazla üretildi.

Bu içerik en son 22 Mart 2023 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN