Cemil Şinasi Türün, Tüm Zamanların En Yükseği’nde kripto paraları anlattı

Paribu sponsorluğunda, Cem İşçiler ve Fazlı Polat’ın sunumuyla gerçekleşen Tüm Zamanların En Yükseği’inin son bölümüne Paribu Danışma Kurulu Üyesi Cemil Şinasi Türün konuk oldu.

Bitcoin’in ortaya çıkışı, fiyatının nasıl belirlendiği ve geleceğiyle ilgili öngörülere yer verilen programda ayrıca altcoin’ler, whitepaper’ların işlevi ve coin’ler ile token’lar arasındaki farklar gibi başlıklardan söz edildi.

Coin ve token terimlerini açıklayan Cemil Şinasi Türün, ikisinin arasındaki farkı, “Coin’in kendi blokzinciri varken; token’lar başkasının blokzincirinde çalışır” sözleriyle ifade etti.

Türün ayrıca, Bitcoin’i Satoshi Nakamoto takma adıyla Macar asıllı bir Amerikalının bulduğundan söz ederken Bitcoin’in itibari paraların yerini alıp almayacağına dair de öngörülerini paylaştı. Bununla beraber, bir görüşün Bitcoin dışındaki tüm coin’leri altcoin olarak adlandırdığına değinirek konuyla ilgili yaklaşımını “Ben altcoin kategorisine Ethereum’u da almıyorum” sözleriyle paylaştı.

Kripto paralarla ilgili temel kavramların konuşulduğu Tüm Zamanların En Yükseği yayınının tamamını aşağıdan izleyebilir veya Spotify’da dinleyebilirsiniz.

Bu içerik en son 9 Temmuz 2024 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN