Celsius’un staking’i ile Ethereum’da doğrulama sırası 44 güne uzadı

BloombergHT’de yayınlanan Akıllı Para programına konuk olan Paribu Raporlama ve Araştırma Birimi Yöneticisi Semih Sercan Erkul, kripto para, blokzincir ve finans sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Günün öne çıkan başlıkları şöyle:

Celsius’un staking’i ile Ethereum’da doğrulama sırası 44 güne uzadı

Kripto para borç alma verme hizmeti sunan Celsius Network, Ether (ETH) staking’i ile Ethereum ağındaki doğrulama işlemlerinin süresinin uzamasına yol açtı.  Firma iki gün boyunca, likit stake lideri Lido Finance’ten yaklaşık 813 milyon dolar değerinde stake edilen ETH’yi geri aldıktan sonra stake sözleşmelerine taşıdı.

1 Haziran’dan bu yana, yaklaşık 745 milyon dolar değerinde ETH yatıran Celsius’un yaptığı son yatırımla Ethereum ağında hâlihazırda uzun olan doğrulama kuyruğunun 44 güne uzamasına neden olduğu belirtildi.

Credit Suisse destekli Taurus, tokenizasyon için Polygon’u entegre ediyor

 İsviçreli bir kripto altyapı firması Taurus, bugün tokenizasyon ve saklama platformları için Polygon blokzincir ağını entegre edeceğini duyurdu. Taurus’un aralarında Credit Suisse ve Deutsche Bank’ın da bulunduğu müşterileri, artık Polygon’dan yararlanarak hisse senedi ve borç dahil her türlü varlığı tokenize edebilecek. Polygon ağı; Ethereum, Tezos ve Cardano’nun ardından Taurus’un tokenizasyon platformu tarafından desteklenen dördüncü blokzincir oldu.

EA Sports, Nike NFT’lerini oyunlara ekleyecek

Nike, yaptığı iş birliği sonucunda .Swoosh platformu aracılığıyla dijital koleksiyon ürünlerini, EA oyunlarına entegre edeceğini duyurdu. Yapılan açıklamaya göre iki spor markası, kişiselleştirmeye vurgu yaparak “yeni sürükleyici deneyimler inşa edecek.”

Nike’ın geçen yıl duyurduğu ve kapalı beta aşamasında olan web3 platformu .Swoosh’ta şu anda yalnızca dijital spor ayakkabılar ve üyelik kartları şeklinde NFT koleksiyonları yer alıyor.

İş birliğinin tanıtım videosunda Nike’ın futbol ve futbol kıyafetlerinin yanı sıra, futbol kaskını sergileyen .Swoosh NFT koleksiyonunun görüntüsü de yer alıyor.

 

Bu içerik en son 5 Haziran 2023 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN