“Blokzincir ekosistemini bir çatı altında toplamayı hedefliyoruz”

Paribu CEO’su Yasin Oral, Capital Dergi’nin “Dijitale Yön Verenler” ekinin sorularını yanıtladı. 

Paribu’nun hâlihazırda yürüyen çalışmalarından ve hedeflerinden bahseden Yasin Oral, aynı zamanda regülasyondan, Fenerbahçe Token’a kadar uzanan pek çok soruyu yanıtladı.

“Türkiye’de taraftar token çıkarma konusunda ciddi bir eğilim var”

Ülkede taraftar token çıkarma konusunda bir eğilim olduğuna değinen Oral, bu konuda Fenerbahçe Token’ın yakaladığı başarının da etkisi olduğunu dile getirdi. Konuyla ilgili olarak, “Fenerbahçe Token ön satışının 1,5 saat gibi kısa sürede tamamlanması, kulübün 436 milyon TL’lik hasılat elde etmesi bunda etkili oldu” dedi.

“Ekosisteme insan kaynağı sağlamak istiyoruz”

Kripto para sektörü ve Paribu’nun geleceğine dair açıklamalarda bulunan Oral, Paribu’nun ekosistemde öncü nitelikte çalışmalar yaptığının ve bunlara devam edeceğinin altını çizdi.

Paribu Hub’ı, Türkiye’nin blokzincir teknolojisinde üreticisi olmasına katkı sağlamak ve bu anlamda altyapı oluşturmak amacıyla kurduklarını belirtti. Sözlerine, “Ekosisteme insan kaynağı sağlama hedefi var Paribu Hub’ın. Düzenlenen temel ve ileri seviye blokzincir eğitimleri için Paribu Hub bursu sağlıyor. Blokzincir tabanlı çözümler geliştiren girişimler için yarışmalar, eğitimler; iş geliştirme potansiyeli olan ve fayda yaratacak projeler için çeşitli destekler sağlamayı amaçlıyoruz” diyerek devam etti.

“Regülasyon sürecinde somut adımlar atıldı”

Gündemde yer alan regülasyon süreci üzerine Yasin Oral, “Dünyadaki regülasyon örneklerini titizlikle takip ediyoruz ve şimdiden uyguluyoruz. Diğer yandan ilgili kurum ve kuruluşlarla iş birliği halindeyiz” diye konuştu. Mağduriyetlerin yaşanmaması için regülasyonun gerekliliğine inandığının da altını çizdi.

Bu içerik en son 22 Mayıs 2024 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN