BlackRock’ın spot Bitcoin ETF’i, günlük hacimde Grayscale’i geride bıraktı

BloombergHT’de yayınlanan Akıllı Para programına konuk olan Paribu Raporlama ve Araştırma Birimi Yöneticisi Semih Sercan Erkul, kripto para, blokzincir ve finans sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Günün öne çıkan başlıkları şöyle:

BlackRock’ın spot Bitcoin ETF’i, günlük hacimde Grayscale’i geride bıraktı

Grayscale’in dönüştürülmüş ürününün 14 gün boyunca spot Bitcoin borsa yatırım fonu günlük hacimlerine hâkim olmasının ardından, BlackRock’ın IBIT’i ilk kez GBTC’yi geride bıraktı. The Block’un veri panosuna göre IBIT, perşembe günkü işlem hacminde 303,97 milyon dolar üretirken, GBTC için bu rakam 292,37 milyon dolar oldu. Spot Bitcoin ETF’leri için kümülatif işlem hacmi 30 milyar dolara ulaştı.

Solanadaki adresler tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı

The Block’un veri panosuna göre, ocak ayı boyunca Solana blokzincirindeki yeni adreslerin sayısında artarak 11,81 milyona yükseldi. Aralık ayına oranla %18’lik bu artışla Solana, mayıs 2022’den bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

Bitcoin’in zincir üstü verisi 1 trilyonu aştı

İşlem hacmindeki dört aylık artışın ardından 1,21 trilyon dolar değerinde Bitcoin, ocak 2024 ayı boyunca zincir üzerinde taşındı. The Block bu veriyi, eylül 2022’den bu yana zincir üzerinde taşınan en büyük değer olarak belirtti.

Bu içerik en son 9 Temmuz 2024 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN