BlackRock, Bitcoin ETF onayını bekliyor

Paribu Gündem’de bugün Paribu Raporlama ve Araştırma Birimi Yöneticisi Semih Sercan Erkul, kripto para, blokzincir ve finans sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.   

Günün öne çıkan başlıkları şöyle:

BlackRock, Bitcoin ETF onayını bekliyor

BlackRock yetkilileri, SEC’ye (ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu) yaptıkları spot Bitcoin ETF başvurusunun 10 Ocak Çarşamba günü onaylanmasını bekliyor. BlackRock ile birlikte spot Bitcoin ETF’i için başvuruda bulunan diğer büyük aktörlerden Grayscale Investments, Valkyrie, ARK 21Shares ve Invesco gibi şirketler de geçtiğimiz haftalarda başvuru dosyalarında güncellemeye giderek SEC’nin taleplerine karşılık verdi.

Kripto para ödemelerini IRS’e bildirme kurallarına dair sorular devam ediyor

ABD’de, 10 bin dolar ve üzeri işlem yapan kripto para kullanıcılarına işlemlerini İç Gelir Servisi’ne bildirme zorunluluğu getirildi. 15 gün içinde bildirmeyenler, potansiyel ağır suçlamalarla karşı karşıya kalabilecek. Bildiri raporunda; fonların alındığı kişinin adı, adresi, sosyal güvenlik numarası, alınan miktar, işlemin tarihi ve niteliği gibi detayların bulunma gerekliliği bazı soru işaretlerini beraberinde getiriyor. Bu da düzenlenmenin devam edeceğine dair sinyal veriyor.

Bitcoin ile ödeme kabul eden satıcıların sayısı üç katına çıktı

BTC Map’in verilerine göre dünya çapında Bitcoin ile ödeme kabul eden satıcıların sayısı geçen yılın 3 katına çıkarak 6300’e ulaştı. Satıcılar daha çok Avrupa, ABD ve Latin Amerika’da yoğunlaşmış durumda.

Bu içerik en son 10 Ocak 2024 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN