“Bitcoin’i değerli yapan felsefesi ve teknolojisi”

Haber Global’de yayınlanan “Ekonomi Bülteni” programında Murat Üzel’e konuk olan Paribu CEO’su Yasin Oral, kripto para dünyası ve Bitcoin’in yükselişine dair soruları yanıtladı.

Bitcoin’deki yükselişin 2017 Aralık ayındaki hareketlenmeyle benzer olduğuna değinen Oral, “Bitcoin fiyatı arttığı için değerlenen bir varlık değil. Felsefesi ve teknolojisi ile zaten kıymetli olan ve gelecek vadeden bir varlık. Bu durum anlaşıldıkça talebi artıyor, talep arttıkça da fiyatı yükseliyor” dedi.

Türkiye’de kripto paraya ilginin yoğun olduğunu söyleyen Oral, insanların geleneksel borsalara karşı duyduğu kaygının, kripto paralarda daha az olduğunu ifade ederek sözlerine şöyle devam etti:

“Paribu’nun 1 milyona yakın kullanıcısı var ve Ağustos ayında 40-50 milyon dolar civarında olan günlük hacim, son haftalarda 200-300 milyon dolara kadar çıktı. Biz, bu rakamların yükselerek devam edeceğini öngörmekteyiz.”

Paribu’nun 31 Aralık’a kadar devam edecek olan ve yeni kullanıcılara 10 TL’lik ilk adım hediyesinin verildiği kampanyaya da değinen Oral, “İlk adım kampanyamız sayesinde daha çok insan kripto para yatırımı yapabilecek ve bu teknolojiyi tanıyacak” dedi.

Bu içerik en son 26 Ekim 2022 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN