Bitcoin ETF’lerinde net çıkış yaşandı

Paribu Gündem’de bugün Paribu Raporlama ve Araştırma Birimi Yöneticisi Semih Sercan Erkul; kripto para, blokzincir ve finans sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Günün öne çıkan başlıkları şöyle:

Bitcoin ETF’lerinde net çıkışlar yaşandı

Spot Bitcoin ETF’leri geçtiğimiz hafta bir başka rekor kırdı ve fonlardan beş gün üst üste çıkış yaşandı. Net çıkış miktarı 888 milyon dolar olurken, bu çıkışların başını yine Grayscale’in GBTC’si çekti. Beş günlük net çıkış serisi, Ocak 2024’te yaşanan dört günlük çıkkış serisini geride bırakarak şimdiye kadar görülen en uzun seri oldu. Bloomberg ETF analistleri, Grayscale’de son dönemlerde görülen büyük çıkışların iflas sürecindeki Genesis’in satışlarından kaynaklanabileceğini belirtti. Çıkışların yaşandığı Grayscale fonunda toplam 23 milyar dolar varlık bulunurken Blackrock ise 15 milyar dolar ile hemen arkasından geliyor.

Ethereum’daki Pectra güncellemesi doğrulayıcı kapasitesini 2048 Ether’e genişletecek

Ethereum ağındaki Pectra güncellemesi ile doğrulayıcıların mevcut 32 ETH sınırı yerine; 32 ile 2048 ETH arasında değişebilen bir bakiye tutmaları sağlanacak. Mevcut durumda yüksek sayıda Ether’e sahip ve doğrulayıcılık yapmaya çalışan yapılar için zorluk yaratan bu durum; Ether bakiyesini çok sayıda validatöre bölmeyi gerektiriyor. Bu da karmaşık bir operasyon yükü getiriyor. Gelecek güncelleme ile doğrulayıcı bakiyesinin yükselmesi, bu tür yapıların daha yüksek Ether barındıran doğrulayıcılar kurarak sayıyı azaltmasına ve operasyonel işleri kolaylaştırmasına sebep olacak.

SEC, Grayscale’in vadeli Ethereum ETF kararını bir kez daha erteledi

SEC, 22 Mart 2024’te dosyalanan belgede Grayscale’in Ethereum vadeli işlem ETF’ine dair kararını 30 Mayıs 2024’e kadar ötelediğini bildirdi. Analistler Grayscale’in vadeli ETF başvurusunu SEC’nin vadeli ve spot başvurularında nasıl ilerleyeceğini tartmak için yapılan bir satranç hamlesi olarak görüyor.

Bu içerik en son 25 Mart 2024 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN