Birleşik Krallık, yatırım fonlarını token’laştırıyor

BloombergHT’de yayınlanan Akıllı Para programına konuk olan Paribu Raporlama ve Araştırma Birimi Yöneticisi Semih Sercan Erkul, kripto para, blokzincir ve finans sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. 

Günün öne çıkan başlıkları şöyle:

Birleşik Krallık yatırım fonlarını token’laştırıyor

Ticaret kuruluşu The Investment Association’a göre Birleşik Krallık hükümeti, yatırım fonlarına token’laştırma onayı verdi. Yapılan açıklamada fon tokenizasyonunun, yatırım yönetimi sektöründe verimliliği, şeffaflığı ve uluslararası rekabet gücünü artırma potansiyeline sahip olduğu belirtildi. Birleşik Krallık Hazinesi, mali düzenleyici FCA (Finansal Davranış Otoritesi) ve BlackRock gibi yatırım yöneticileriyle iş birliği içinde hazırlanan ilk aşama, Hükümetin Varlık Yönetimi Görev Gücü yol haritasının Teknoloji Çalışma Grubu’nun bir parçası olarak yayınlandı.

Hester Peirce, SEC’in Bitcoin ETF’sini reddetmesiyle ilgili yorumda bulundu

Menkul Kıymetler ve Borsa Komiseri Hester Peirce, yakın zamanda verdiği bir röportajda SEC’in, ETF’nin onaylanmasının önünde durmaması gerektiğini dile getirdi. Peirce, “Sanırım uzun yıllardır spot Bitcoin borsasında işlem gören bir ürünün önünde durmamız için hiçbir neden olmadığını düşündüğüm konusunda çok şeffaf davrandım” dedi.

Güney Kore 100.000 vatandaşla dijital para pilot uygulamasını başlatacak

Güney Kore Merkez Bankası, FSC (Finansal Hizmetler Komisyonu) ve FSS (Finansal Denetleme Servisi) iş birliğiyle önümüzdeki yıl 100.000 vatandaşı kapsayan bir CBDC (merkez bankası dijital para birimi) pilot programı başlatacak.

The Korea Times’a göre; Merkez Bankası Başkanı Rhee Chang-yong ile merkez bankalarının merkez bankası olan BIS (Bank for International Settlements) Genel Müdürü Agustin Carstens arasında bugün yapılan bir toplantının ardından lansman planlandı.

Bu içerik en son 4 Haziran 2024 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN