Bikem Kanık ve Ebru Güven, blokzincir ekosistemindeki kadınları ve motivasyonlarını anlattı

BloombergHT’de canlı yayınlanan ve Sefer Yüksel’in sunduğu Finansal Teknoloji programının 8 Mart konukları Paribu Danışma Kurulu Üyesi Bikem Kanık ve İstanbul Blockchain Women Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Güven oldu.

Programda; Paribu ve ISTBCW iş birliğinde, Akademetre tarafından yapılan “Blokzincir Ekosisteminde Kadın Olmak” araştırmasının sonuçları masaya yatırıldı. Ebru Güven, bu araştırmayı yaparken kadınların ekosistemdeki yerini öğrenmenin yanı sıra, ülkede gerçekleşen blokzincir projeleri ile ilgili de kıymetli veriler elde edildiğini söyledi. Kurumsal firmalar tarafından yürütülen blokzincir projeleri sayısının 9 olduğunu belirten Güven; “Bu alanda daha gidecek çok yolumuz var” ifadesini kullandı.

Sefer Yüksel’in “Blokzincir projelerinde çalışan kadınların kripto para alım satım işlemleriyle arası nasıl?” sorusuna yanıt veren Bikem Kanık, bu ekosistemde çalışan kadınların yarısından fazlasının henüz işlem yapmadığını belirtti. “İşlem yapan kadınların %32’si trade, %32’si de yatırım yapıyor ve bu deneyimi yaşayanların %91’i işlem yapmaktan memnun olduğunu belirtiyor” şeklinde konuştu.

Araştırma sonuçlarına göre kadınların, blokzincir sektöründe çalışmakla ilgili memnuniyetlerini soran Yüksel’e, Ebru Güven, kadınların mutlu olduğunu söyleyerek; “Kadınların %44’ü projelerde yönetici konumunda bulunuyor ve aslında bu sektör, kadınların vizyonuyla oldukça uyum sağlıyor” ifadesini kullandı.

“Paribu, bu tür araştırmaları baz alarak, yeni adımlar atacak mı?” sorusuna Bikem Kanık; “Bu araştırmanın önemli bir veri kaynağı ve sosyal sorumluluk yanı da oldukça kuvvetli. Biz Paribu olarak, bu alanda çeşitli konular üzerine çalışmalar yapıyor ve  sosyal sorumluluğu da her zaman ilgi alanımız dahilinde tutuyoruz” yanıtını verdi.

Yayının tamamını aşağıdan izleyebilirsiniz:

Bu içerik en son 26 Ekim 2022 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN