Avrupa Parlamentosu, kripto varlık yasa tasarısı MiCA’yı onayladı

BloombergHT’de yayınlanan Akıllı Para programına konuk olan Paribu Araştırma ve Raporlama Birimi Yöneticisi Semih Sercan Erkul,  kripto para ve finans sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. 

Ethereum’un Şangay güncellemesi kurumsal yatırımları staking’e yönlendirdi

12 Nisan’da Ethereum’da gerçekleşen Shapella güncellemesinin para çekme işlemlerini mümkün kılmasının ardından, stake edilmiş Ether seviyesi geçtiğimiz hafta düştü. Kripto analiz platformu Nansen’in verilerine göre çekim işlemlerindeki en büyük miktar kripto para işlem platformlarında gerçekleşti. Bu da bireysel kullanıcıların Ether’lerini çekme eğiliminde olduğunu gösterdi.  Ancak blokzincir alanındaki önemli firmalardan olan Consensys, Ethereum staking alanındaki kurumsal hizmet sağlayıcıların, nisan ayında geçtiğimiz aya kıyasla üç kat fazla giriş yaptığını bildirdi. Nisan ayında yaşanan bu girişlerin yüzde 80’i güncelleme sorunsuz gerçekleştikten sonra oldu.

 

Avrupa Parlamentosu, kripto varlık yasa tasarısı MiCA’yı onayladı

Avrupa Birliği üyesi 27 ülkenin temsilcilerinden oluşan Avrupa Parlamentosu (AP), sektör için yeni kurallar getirecek olan kripto varlık yasa tasarısını (MİCA) onayladı. AB’ye üye 27 ülkenin tamamına yönelik düzenlemeler barındıran bu tasarıda, bir ülkede onaylanan firmanın AB içerisindeki diğer ülkelerde de varlık göstermesini kolaylaştırıcı süreçler bulunuyor. Tasarıda ayrıca her varlığın whitepaper’ının değerlemeye tabii olması ve stabil kripto para ihraç edenlerin yeterli nakit bulundurması gibi kullanıcıyı korumaya yönelik kurallar da var. 2021’in son aylarında nihai haline getirilen, ancak teknik nedenlerden ötürü iki kez ertelenen tasarının yürürlüğe girmesi için Avrupa Konseyi’nin de onayı gerekiyor. Stabil kripto paralara yönelik kuralların Temmuz 2024’te yürürlüğe girmesi planlansa da diğer maddelerinin Ocak 2025’e kadar zamanı olduğu belirtiliyor. 

 

Societe Generale, Euro’ya sabitlenmiş stabilcoin çıkardı

Fransa’nın en köklü bankalarından Societe Generale’nin kripto bölümü SG Forge, Ethereum üzerinde Euro’ya sabitlenmiş bir stabil kripto para çıkardığını ve bunun halka açık bir blokzincirde konuşlandırılan bu türde ilk varlık olduğunu duyurdu. Societe Generale’in internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada, EUR CoinVertible’ın (EURCV) geleneksel sermaye piyasaları ile dijital varlıklar arasındaki boşluğu doldurmanın bir yolu olarak kurumsal müşterilere sunulacağı belirtildi. 

Bu içerik en son 24 Nisan 2023 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN