Apple Vision Pro’ya Unity desteği

BloombergHT’de yayınlanan Akıllı Para programına konuk olan Paribu Ventures Yöneticisi Erman Taylan, oyun, kripto para ve finans sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Günün öne çıkan başlıkları şöyle:

Apple Vision Pro’ya Unity desteği

Unity, Apple Vision Pro için genel desteğini başlatarak uzamsal deneyimler konusunda büyük bir adım attı. Apple ve Unreal Engine’in yapımcısı Epic Games arasındaki çatışma ışığında, Apple’ın VisionOS için gerçek zamanlı 3D ve XR içeriği destekleyen öncü oyun motoru platformu haline geldi. Unity’nin XR araçları, esnek iş akışları ve çok platformlu uyumluluğu, Apple Vision Pro için sürükleyici uygulamalar ve oyunlar oluşturmak isteyen yaratıcılara sunuluyor. Ayrıca, projeleri başka bir platformdan Apple Vision Pro’ya kolayca aktarmayı ve geliştiricilerin yeni platformda daha hızlı yineleme yapmalarını sağlamayı hedefliyor.

Animoca Brands, LightLink ile iş birliği kurdu

Yatırım portfolyosunda 400’den fazla web3 oyunu bulunan Animoca Brands, Ethereum için bir ölçeklenme çözümü sunan LightLink ile blokzincir tabanlı oyunlarda gaz ücretlerini ortadan kaldırmayı hedefiyle iş birliği kurdu. LightLink, merkeziyetsiz uygulamaların kullanıcılarına anında gaz ücreti almadan işlem sunarak web3 oyunlarına erişimi kolaylaştırıyor. Animoca Brands, LightLink’in Ethereum Katman 2 teknolojisini seçili projelerine entegre ederken aynı zamanda LightLink’in token ekonomisi ve pazara çıkış stratejilerine de danışmanlık yapmayı planlıyor.

2023’te oyun sektöründeki alımlar ve birleşmelerin değeri rekor kırdı

Drake Star Global Gaming Report’a göre; 2023’te oyun sektöründe birleşme ve satın almaların değeri 86 milyar dolara yükselerek rekor kırdı. Microsoft’un Activision Blizzard’ı 68.7 milyar dolara satın alması, bu rakamın büyük kısmını oluşturuyor. Bir yandan raporda, 2023’te duyurulan fakat henüz tamamlanmayan anlaşmaların toplam değerinin 20 milyar doları bulduğu da belirtildi. 2024 için de daha küçük ve orta ölçekli birleşme ve satın almaların artmasının yanı sıra, oyun şirketlerinin, özel sermaye firmaları tarafından satın alınması bekleniyor.

Bu içerik en son 4 Haziran 2024 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN