“Amerika’dan sonra Hindistan’da da regülasyon üzerine kritik adımlar atılıyor”

Paribu İş Geliştirme Yöneticisi Duygu Sarı, BloombergHT’de yayınlanan ’30 Dakika’ programına konuk oldu ve haftanın son gününde gündemdeki gelişmeleri aktardı.

Üç ayrı başlıkta piyasayı etkileyen olayları değerlendiren Sarı, regülasyon konusunun ön planda olduğunun altını çizdi.

Hindistan’da kritik gündem

Gündemin en önemli başlığı Amerika’dan sonra Hindistan’da regülasyon üzerine atılan adımlar oldu. Hindistan Merkez Bankası’nın kripto varlıklar konusunda endişeli olduğuna yönelik yaptığı açıklama üzerine Sarı, “Kripto varlıkların ödeme aracı olarak kullanılmasının yasaklanabileceği ihtimali var ve taslağın yakın dönemde kabineye sunulması bekleniyor” dedi.

Metaverse alanında yeni iş birlikleri

Haftanın en önemli başlıklarından biri, son zamanlarda sıkça duyduğumuz Metaverse oldu. Duygu Sarı, Time Magazine ve Galaxy Digital arasında gerçekleşen ortaklığın yanı sıra, Nike’ın oyun geliştirme platformu Roblox ile yaptığı iş birliğine değindi. Söz konusu ortaklıklara ilişkin olarak şunları söyledi: “Time Magzazine ve Galaxy Digital ortaklığı sonucu Time okuyucularına metaverse dünyası hakkında bilgilendirici çalışmalar düzenlenirken, Nike tarafında da oyuncuların avatarlarını özel Nike ürünleriyle donatabilecekleri ‘Nikeland’ platformu oluşturulacak.”

Ethereum ölçeklenebilirlik çözümlerine ilgi artıyor

NFT’ye artan ilgiyle birlikte Ethereum ağındaki işlem yoğunluklarında görülen artış ve bu durumun işlem ücretlerine yansımasını ele alan Sarı, Ethereum’un bu alanda yaptığı ölçekleme çözümlerine dikkat çekti. “Roll-up çözüm geliştiricisi Starkware firması tarafından ölçeklendirmeyle ilgili sunulan değerleme 2 milyar dolara ulaştı. Bu da konuya artan ilginin göstergelerinden biri” şeklinde konuştu.

Bu içerik en son 22 Mayıs 2024 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN