Amazon Web Services (AWS) ile WAX iş birliği

BloombergHT’de yayınlanan Akıllı Para programına konuk olan Paribu Ventures Yöneticisi Erman Taylan, oyun, kripto para ve finans sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Günün öne çıkan başlıkları şöyle:

Amazon Web Services (AWS) ile WAX iş birliği

Amazon Web Services (AWS) ile WAX blokzinciri arasındaki yeni iş birliği, yazılım ekiplerine web3 dünyasında daha kolay ve hızlı geliştirme yapabilme imkanı sunuyor. WAX, oyun ve NFT’ler için popüler bir blokzincir ekosistemi olarak bilinirken; AWS altındaki Amazon Managed Blockchain (AMB) ise geliştiricilere özel ve halka açık blokzincirler üzerinde merkezi olmayan uygulamalar geliştirme platformu olarak konumlanıyor. Bu işbirliği, özellikle web3 işlevselliğini projelerine entegre etmek isteyen ama karmaşık ve zaman alıcı süreçlerden kaçınan geliştiriciler için büyük kolaylıklar getirmeyi hedefliyor. İş birliği kapsamında WAX ağındaki oyunlar Amazon’un Prime Gaming aboneleriyle de buluşuyor.

Arbitrum Vakfı’ndan yatırım kararı

Arbitrum Vakfı, blokzincir üzerinde oyun projelerini desteklemek için iki yıl boyunca 200 milyon ARB (yaklaşık 350 milyon dolar) yatırım yapmayı planladığını açıkladı. Vakıf, fonların çoğunu yayıncılara ve yapımcılara verilecek hibeler aracılığıyla oyun ekosistemini hızlandırmak için kullanmak istiyor. Hibelerin %20’lik bölümünün oyun altyapısı geliştirecek şirketler için ayrıldı. Arbitrum’un ‘Gaming Catalyst Program’ adını verdiği hibe programına 300’e yakın oyun stüdyosu başvurdu. Arbitrum, Ethereum’un teknolojisi ve ekibiyle en öne çıkan 2. katman projelerinden biri olarak dikkat çekiyor.

LinkedIn’den oyun hamlesi

LinkedIn kullanıcıların platformda geçirdiği zamanı artırmak için oyunlar konusunda bir adım atıyor. TechCrunch’ın haberine göre LinkedIn, Wordle gibi basit oyunların viral başarısına ve milyonlarca oyuncuya ulaşmasına yardımcı olan bulmacaları platform için kullanmak istiyor. “Queens”, “Inference” ve “Crossclimb” adında üç oyun üzerinde çalışıyorlar. LinkedIn sözcüsü, oyun üzerinde çalıştıklarını doğruladı ancak henüz bir lansman tarihi olmadığını belirtti.

Bu içerik en son 11 Haziran 2024 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN