10 Soruda Kripto Para Dünyası’nda NFT konuşuldu | NFT nedir? NFT nerelerde kullanılır?

BloombergHT’nin Paribu sponsorluğunda hazırladığı “10 Soruda Kripto Para Dünyası”nın 7. bölümünde Paribu Danışma Kurulu Üyesi Turan Sert, Gizem Uzuner Gençtürk’ün konuğu oldu.

Programın bu haftaki bölümünde son günlerde gündemden düşmeyen NFT konu edildi.  Programda, “NFT nedir, hangi alanlarda çalışır, bir devrim sayılır mı, satılan eserlerin değerlerini kim belirliyor?” gibi sorular yanıt buldu.

NFT bir sertifikadır

Turan Sert, NFT’yi dijital dünyadaki bir ürünün sahipliğini gösteren belirteç olarak tanımladı. Blokzincirin, dijitalin dezavantajı olan kopyalama işleminin önüne geçtiğini ve amacının bir ürünü kısıtlı hale getirmek olduğunu söyleyen Sert, “NFT, ürünün sahipliğinin tek olduğunu ve bunun blokzincire kaydedildiğini gösteren sertifikadır” dedi.

Gençtürk, bu tanımlamaya kopyalanamaz ve doğrulanabilir olması gibi özelliklerin eklenmesinden bahsettiğinde Sert, konuyu bir örnekle açıkladı. Sert, dijital sözleşme üzerinden NFT’ye çevrilen eserin sahibinin koyduğu kurallar çerçevesinde satış koşullarının belirlendiğini, blokzincire kaydolan bu koşullar doğrultusunda her şeyin otomatik olarak ilerlediğini belirtti.

NFT’nin kullanım alanları

Gençtürk’ün “NFT ne gibi alanlarda kullanılabilir?” sorusuna karşılık olarak Sert; “Fiziki dünyadaki her tür varlığın blokzincir üzerindeki aidiyeti NFT ile sağlanabilir” şeklinde yanıt verdi.

NFT’nin mercek altına alındığı programın tamamını aşağıdan izleyebilirsiniz.

 

Bu içerik en son 26 Ekim 2022 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN