Destek Analiz: “Koşullu emir (stop-loss)” özelliğinin hatalı kullanımı

Vaka:

“Koşullu emir (stop-loss)” özelliğinin hatalı kullanımı.

Destek Analiz: “Koşullu emir (stop-loss)” özelliğinin hatalı kullanımı - ParibuLog

Süreç:

Kullanıcı, koşullu emir özelliğinde “Koşul TL”yi 120.000 TL, “Emir TL”yi 119.500 TL, satış emrine konu olan miktarı ise 0.2 BTC olarak belirlemiş; emrin aktifleşmediği gerekçesiyle konuyu Destek Birimi’ne iletmiştir. Konunun bildirilmesinin ardından teknik ekibimiz konuyu incelemiştir.

“Koşul TL” ile “Emir TL” çok yakın olduğu zaman piyasa, ilgili kademede emri karşılayacak yeterli alıcı olmadığından sonraki emirlere geçebilir. Kullanıcının emri bu nedenle beklemede kalabilir.

Sonuç:

Kullanıcı “Koşul TL”yi 120.000, “Emir TL”yi ise örneğin 119.000 TL olarak belirleseydi koşullu emrin gerçekleşme olasılığını artırmış olacaktı. “Koşul TL” ile “Emir TL” arasında bir miktar fark bırakmak tahtaya iletilen koşullu emrin gerçekleşme olasılığını artırır.

Nelere dikkat edilmeli?

Genellikle stop-loss adıyla bilinen koşullu emir, özellikle piyasayı takip edemeyeceğiniz zamanlarda, fiyatlarla ilgili belirlediğiniz şartların gerçekleşmesine bağlı olarak aktive edilmesini istediğiniz bir emrin işlem tahtasına iletilmesi için kullanılır.

Fiyat, koşul fiyatınıza temas etmesine rağmen, sıra sizin emrinize gelmeden, piyasa tekrar ters yönde hareket edebilir. Bu gibi durumlarda koşul bir anlığına oluşmuş gibi görünse de sizin emrinize sıra gelmeden fiyat ters yöne döndüğü için emriniz gerçekleşmeyebilir.

Koşul TL fiyatı ile emir TL fiyatı arasında bir miktar marj bırakmak emrinizin gerçekleşme ihtimalini artırır.

Konuyla ilgili detaylı bilgi için “Koşullu emir (stop-loss) nasıl kullanılır?” başlıklı yazımıza tıklayın.

 

 

Bu içerik en son 26 Ekim 2022 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN