Destek Analiz: Gerçek kişi teyidi için uygulanan 48 saat kısıtlaması

Vaka:

Paribu hesabına ilk TL yatırma işleminin ardından 48 saat içinde kripto para çekim talebinde bulunulması.

Süreç:

Kullanıcı, ilk TL yatırma işleminin ardından, kripto para çekimi gerçekleştirmek istemiş ancak bu işlem için belli bir süre geçmesi gerektiği uyarısı ile karşılaşmıştır. Kullanıcı bu süreyi beklemek istemediğini web sitesindeki “Destek İste” ya da uygulamadaki “Destek” bölümü üzerinden Destek Birimimize iletmiştir.

Destek Birimimiz, Paribu güvenlik prosedürleri gereği gerçek kişi teyidinin sağlanması için kullanıcı hesabına 48 saatlik çekim kısıtlaması getirildiğini belirtmitir. Söz konusu kısıtlamanın kaldırılabilmesi için kullanıcıdan bazı belgeler talep etmiştir. Kullanıcı, Destek Birimimizin talep ettiği belgeleri iletmiştir.

Sonuç:

Destek Birimimiz kullanıcıdan gelen belgeleri kontrol etmiş ve kısıtlamayı kaldırmıştır. Hem kullanıcının hesap güvenliği sağlanmış hem de çekim işlemi gerçekleşmiştir.

Nelere dikkat edilmeli?

48 saat kısıtlaması güvenlik prosedürleri gereği bu süreçte gerçek kişi teyidinin yapılabilmesi için uygulanmaktadır. Söz konusu kısıtlamanın kaldırılmasını isteyen kullanıcılar, gerçek kişi teyidi için Destek Biriminin talep ettikleri belgeleri eksiksiz şekilde iletmesi halinde işlemlerine devam edebilir.

Bu içerik en son 26 Ekim 2022 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN