Price action trading nedir?

Price action trading, bir varlığın zaman içindeki fiyat hareketlerini temsil eden bir terimdir.

Fiyat hareketleri bir hisse, emtia ya da diğer varlık grafiklerinin temelini oluşturur. Bu fiyat hareketlerine bakarak alım satım işlemi yapmak, bir pozisyon açmak price action trading olarak tanımlanır.

Price action trading neye yarar?

Kısa vadeli işlem yapan çoğu yatırımcı yalnızca fiyat hareketlerine bakmayı tercih eder. Bakılan süre çoğunlukla 3-6 olsa da bazıları süreyi daha da uzatabilir. Fiyat hareketleri belli bir varlığın gelecekteki fiyatını tahmin etmek için kullanılsa bile gelecekteki hareketleri tam bir netlik ve kesinlikle söyleyemez.

Fiyat hareketleri, teknik analiz formasyonlarının ve grafik desenlerinin ortaya çıktığı noktadır. Teknik analizde sıklıkla kullanılan hareketli ortalama gibi teknik analiz araçları da fiyat hareketi gözetilerek hesaplanır. Ancak sadece fiyat hareketine bakan yatırımcılar, hareketli ortalama ya da Bollinger Bandı gibi teknik göstergelere başvurmaz. Çünkü güvenilir “fiyat bilgisinin” fiyatın kendisinden ve hareketlerinden geldiğine inanır.

Avantaj ve dezavantajları nelerdir?

Fiyat hareketlerine bakarak işlem yapmanın artıları olduğu kadar eksileri de vardır. Yalnızca fiyat hareketine bakmak daha az zaman gerektirirken işlemler otomatikleştirilemez. Simülasyonlarda backtest yapılabilir ancak geleneksel yatırım süreçlerinden daha fazla çaba ve odaklanma gerektirir. Her yatırımcı istediği fiyat hareketine bakabilir ancak herkes için farklı anlamlar çıkabilir.

Diğer teknik göstergelerde olduğu gibi fiyat hareketine bakıp işlem kararı vermenin kendine has riskleri bulunmaktadır. Geleceğin kesin bir şekilde tahmin edilmeyeceğinin bilincinde olunmalı ve alım satım işlemleri bu gerçek gözetilerek yapılmalıdır.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN