Yeni listelenen kripto paralarda ilk gün neden daha yüksek bir fiyat hareketi gözlemleniyor?

Kripto para işlemi yaparken ilgili projeyi ve kripto paranın geçmiş fiyat hareketlerini incelemek gerekiyor.

Akar Aydemir
Paribu İş Geliştirme Yöneticisi

Son dönemlerde Paribu’nun bir kripto para birimini listeleyeceğini açıkladığı an itibarıyla, bu açıklama başka platformlarda fiyat hareketliliğine neden olabiliyor.

Paribu’nun listelediği kripto para birimlerinin başarılı işler ortaya koyan projeler olması sebebiyle, piyasada risk iştahının yüksek olduğu dönemlerde fiyat olarak da olumlu bir ayrışma yaratabiliyor.

Bu durumun kullanıcılarımızda Paribu’da listelenen kripto para birimlerinin her zaman olumlu fiyatlanacağı izlenimi doğurduğunu gözlemlemekteyiz.

İkinci bir etki de Paribu listeleme haberinin piyasalarda olumlu değerlendirilmesi. Paribu’da listelenen bir kripto para, 1 Haziran 2021 itibarıyla yaklaşık 4 milyon kullanıcının kolaylıkla erişebileceği bir hale geliyor. Bu durum da yerli ve yabancı yatırımcılar tarafından pek çok platformda olumlu değerlendiriliyor.

Bu takdiri görmek gurur verici olsa da bu durumlarda dikkatli olmayı ve kısa vadeli hareketlerde zarar görmemeye öncelik vermeyi tavsiye ediyoruz.

Duygusal değil, analitik tercihler yapılmalı

Bir kripto para için alış ve satış yaparken; kullanıcılarımızın projeyi ve ilgili kripto paranın geçmiş fiyat hareketlerini incelemesini; işlem yapılacaksa kendi risk iştahlarını göz önünde bulundurmasını tavsiye ediyoruz.

Paribu olarak her zaman temel ve teknik özellikleri incelenmiş, başarılı projeleri kullanıcılarımızla buluşturmaya özen gösteriyoruz. Sırf “yüksek işlem görecek” düşüncesiyle başarısız bir projeyi kullanıcılarımıza sunmuyoruz. Ancak her başarılı projenin kripto parasının her zaman yükselmeyeceğini unutmamak, trendlere, fiyat seviyesindeki doygunluklara dikkate etmek gerekiyor.

Çok başarılı bir proje ciddi şekilde fiyatlandığında, kârı realize etmek isteyen ve yüksek kârla o kripto paraları taşıyan pek çok kullanıcı olabileceğini göz önünde bulundurmak, kripto para piyasasında işlem yapan herkesin dikkat etmesi gereken bir gerçek.

Bu nedenle, hangi platformda işlem yapılırsa yapılsın, doğru bilgilerle hareket etmek ve duygusal tepkiler yerine analitik değerlendirmelerle işlem yapmak her zaman yarar sağlayacaktır.

Bu içerik en son 22 Mayıs 2024 tarihinde güncellenmiştir.

Akar Aydemir

Akar Aydemir, İzmir Fen Lisesi ve Galatasaray Üniversitesi Endüstri Mühendisliği’nden mezun olduktan sonra bilgi teknolojileri alanında profesyonel yaşama atıldı. Türkiye’nin köklü bankalarından birinde yurt dışı para transferleri ve muhabir ilişkileri alanında uygulama geliştirme çalışmaları yürüttü. Bu süreçte SWIFT, Western Union, yurt dışı muhabir ilişkileri, dış ticaret, mutabakat sistemleri alanında yazılım geliştirme çalışmalarında da yer aldı. Bankacılığın dijital dönüşüm süreçlerinde, otomasyon ve verimliliği artıran projelerinde aktif rol aldı.

Aydemir, 2019’dan bu yana Paribu’da İş Geliştirme Yöneticisi olarak çalışmaktadır.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN