“Yol haritamız daha fazla teknoloji üretmek üzerine şekilleniyor”

Paribu CEO’su Yasin Oral ve SHERPA kurucusu Yakup Bayrak, Sefer Yüksel’in sunduğu “Finansal Teknoloji” programına konuk oldu. BloombergHT’de yayınlanan programda Paribu’nun SHERPA’yı bünyesine katması ve sektöre dair gelişmeler üzerine gelen sorular yanıtlandı.

Programın en önemli başlıklarından biri, yakın zamanda Paribu’nun SHERPA’yı bünyesine dahil etmesiydi. Canlı yayına bağlanan Yakup Bayrak, söz konusu birliktelikten memnun olduğunu dile getirerek şu açıklamalarda bulundu: “Sherpa 9 yıldır insanla sistemin etkileşimini tasarlamak için faaliyet gösteriyor. Kullanıcı deneyiminin önemli olma sebebi, dijital ürünlerin, insanların hayatında daha çok yer edinmesidir. Eskiden bu tür uygulamaların fonksiyonel ve güvenilir olması yeterliydi ancak bu ürünler, hayatlarımızda daha çok yer kapladıkça kullanıcılar da söz sahibi olmak ve deneyimlerinden keyif almak istediler. Türkiye’de 2010’larda kurumlar bu alana bütçe ayırmaya başladı. Dünyada Paribu’nun SHERPA’yı satın alması gibi örnekler fazlasıyla var. Türkiye’de de ilerleyen günlerde benzer haberler artabilir.”

Yasin Oral, Paribu’nun bir alım satım platformu değil, teknoloji şirketi olduğunun altını çizerek SHERPA’yı Paribu bünyesine katma nedenini şöyle açıkladı: “Blokzincir teknolojisinin insanlığa neler katabileceğini erken fark ettik ve o yönde projeler gerçekleştiriyoruz. SHERPA’yı satın alma sebebimiz de bu projelerin her birini, kullanıcıya doğru ve hassas şekilde sunmak.”

“Ekosisteme katkı sağlayacak projelerimiz var”

Yayında, Paribu’nun 2022 yılındaki projeleri ve sektöre gelmesi beklenen regülasyon üzerine de konuşuldu. Yasin Oral’ın değindiği başlıklar şu şekildeydi:

  • 2022’deki planlarımızı sadece kripto paralar özelinde değerlendiremeyiz. Yol haritamız daha fazla kripto para listelemek değil daha fazla teknoloji üretmek üzerine şekilleniyor. Globalleşme adına yol katedeceğimiz blokzincir, NFT, oyun gib projelerimiz var. Biz bu treni Paribu olarak da ülke olarak da yakaladık ve kaçırmak istemiyoruz. 200’ün üzerinde çalışanımızla elimizden geldiğince tüm insanlığa hizmet verecek, kayda değer projeler üretmeye devam edeceğiz.
  • Regülasyon sürecinde yasaklama değil düzenleme konuşulmalı. Platformların, yatırımcıların ve kullanıcıların haklarını dahil ederek bir düzenleme yapılmalı. Ülke olarak bu ekosistemde kıymetli bir yere sahibiz. ‘Bu yerin karşılığını, bu işe yatırım yapanlardan görebiliyor muyuz?’ sorusunun cevabını kullanıcılara vermek gerek.
  • Türkiye’de çok az platform kendi teknolojisiyle kendi saklama hizmetini veriyor. Bu konuda kamu ve bankaların know how’ı oldukça az. Biz bir yandan buna katkı sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz.
  • Saklama hizmeti büyük bir problem ve teknik olarak algılanması zaman alabilir. Ama bu süreçte diğer konulardaki düzenlemelerden geri kalamayız. Kural setleri oluşturularak ana düzen sağlandıktan sonra zaman içerisinde diğerleri de peyderpey gelecektir. Paribu olarak, kamuyu bilgilendirme konusunda elimizden geleni yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz.

 

 

Bu içerik en son 2 Şubat 2023 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN