Yekta Kopan ile Yarının Dünyası’na Bünyamin Sürmeli ve Başak Burcu Yiğit konuk oldu

Yekta Kopan, bu hafta Bünyamin Sürmeli ve Başak Burcu Yiğit’i ağırladı. Programda iklim krizinden, cinsiyet eşitliğine, ekonomiden, blokzincire kadar uzanan farklı başlıklar üzerinden “Yarının Dünyası” konuşuldu.

Paribu ve ISTBCW öncülüğünde Akademetre tarafından yapılan “Blokzincir Ekosisteminde Kadın Olmak” araştırmasına değinilerek cinsiyet eşitliği ve kadınların sektördeki konumları ele alındı. Başak Burcu Yiğit, kadınların sektörde mutlu olduklarını ve ilgilerinin yüksek olduğunu dile getirirken; blokzincir teknolojisi ile ilişkili mesleklerin geleceğin mesleği olduğunun da altını çizdi.

Kopan; blokzincirin sadece ekonomiyle sınırlandırılmayıp dünyada var olan problemlerin çözülmesi için kullanılabilecek bir teknoloji olup olmadığını sorduğunda ise Yiğit; “Blokzincir teknolojisi bunların altyapısını sağlayabilecek bir teknoloji” dedi. Ayrıca, dernek olarak özellikle bu teknolojiyi anlatmak üzerine çalıştıklarını belirtti.

Konu iklim krizlerine geldiğinde ise Sürmeli, “Sürdürülebilirliğin üç tane ayağı var: insan, doğa ve ekonomi. Ekonomi en üste çıkınca doğa ve canlılar altta eziliyor” şeklinde bir ifade kullandı. Yakın bir gelecekte yapay zeka teknolojisinin, meteorolojiye dahil olacağını ve bugünden çalışmalara başlandığını da belirtti.

Blokzincirin, ekonomi ve kripto para dışında ele alındığı programın tamamını aşağıdan izleyebilirsiniz.

Bu içerik en son 26 Ekim 2022 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN