Yasin Oral: “Kripto paraların bilinirliği yüzde 99”

Paribu CEO’su Yasin Oral, 6 Ekim Cuma günü BloombergHT’de yayınlanan Finans Merkezi programında Açıl Sezen’in konuğu oldu. Yayında Kripto Para Bilinirlik ve Algı Araştırması ile Türkiye’de kripto para ekosistemi konuşuldu.

Paribu’nun her sene yaptığı Kripto Para Bilinirlik ve Algı Araştırması’na göre Türkiye’de kripto paraların bilinirliği 2022’de yüzde 77’den 2023’te yüzde 99’a yükseldi. Buna vurgu yapan Yasin Oral, blokzincir bilinirliğinin ise yüzde 25’le daha düşük seyrettiğini; altta yatan teknoloji konusunda öğrenilecek daha pek çok konu olduğunu dile getirdi. Araştırmanın sonucuna göre kripto parayla işlem yapanlar, bu alanda herhangi bir araştırma yapmak istediklerinde ilk olarak kripto para platformlarının kendilerine başvuruyor.

“Daha önce yatırım tecrübesi olmayan birçok kişi, bizim gibi kolay işlem imkanı sunan bir platformla işlem yapmayı öğrendi.”

Daha önce hiç yatırım yapmamış kişilerin Paribu’nun sağladığı kolay ve hızlı işlem deneyimi sayesinde bu konuda bilgi ve deneyim edindiğini belirten Yasin Oral, bu deneyimin hisse senedi piyasalarını da beslediğini dile getirdi.

“İşlem yapanların yüzde 75’i kripto paraları güvenli bir yatırım aracı olarak görüyor”

Türkiye’de kripto parayı duyanlar arasında işlem yapanların oranının yüzde 25 olduğunu belirten Yasin Oral, kripto parayı duyup işlem yapanların yüzde 29’unun da kadın olduğunu, erkeklerde ise bu oranın yüzde 23 olduğunu; ayrıca kripto parayla işlem yapanların yüzde 64’ünün yerli işlem platformlarını tercih ettiğini belirtti. Araştırma sonucuna göre kripto para ile işlem yapanların yüzde 60’ının regülasyonların gerekli olduğunu düşündüğünü söyleyen Yasin Oral, işlem yapanların varlıklarının korunmasına dair devlet güvencesi istediğini ekledi. Buna ek olarak işlem yapanların yüzde 75’inin kripto paraları güvenli bir yatırım aracı olarak gördüğünü söyledi.

“Türk kullanıcıların yeni teknolojilere olan adaptasyonu çok yüksek”

Türkiye’deki yatırımcıların yeni teknolojilere karşı bakış açısının nasıl olduğuna dair soruları da yanıtlayan Yasin Oral, Türk kullanıcılarının yenilikleri öğrenmeye çok açık ve istekli olduğunu dile getirdi. Yalnızca kripto paralar konusunda değil, herhangi bir yeni teknolojiye olan ilginin çok yüksek olduğunu söyleyen Yasin Oral, “Türk kullanıcıların yeni teknolojilere olan adaptasyonu çok yüksek” diyerek sözlerini tamamladı.

Videonun tamamını aşağıdaki bağlantıdan izleyebilirsiniz.

Bu içerik en son 7 Ekim 2023 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN