Yasin Oral: “İnsanların hayatını kolaylaştıracak uygulamalar sunacağız”

Yasin Oral ve Paribu Araştırma İçerikleri Yöneticisi Nergis Nurcan Karababa, Sabah Ekonomi Müdürü Dilek Güngör’ün konuğu oldu. Paribu’nun, bu yıl dördüncü kez gerçekleştirdiği Kripto Para Bilinirlik ve Algı Araştırması’nın yanı sıra, Paribu’ya dair gelişmeler de röportajın ana başlıkları arasında yer aldı.

Yasin Oral ve Nergis Nurcan Karababa’nın konuk olduğu programda Paribu’nun 2017 yılından günümüze kadar yaşadığı değişimlerden, güncel gelişmelerden ve Paribu’nun gelecek planlarından bahsedildi. “Altıncı yılımızı geride bıraktık. Şu anda 6 milyondan fazla kullanıcımızla Türkiye’nin en büyük kripto para işlem platformuyuz” diyen Yasin Oral, Paribu’nun büyümeye ve insanların hayatını kolaylaştırmaya devam edeceğini söyledi.

“Kripto paralarla işlem yapma oranı iki kat arttı”

Paribu ve FutureBright Group iş birliğiyle gerçekleştirilen “Kripto Para Bilinirlik ve Algı Araştırması”nın öne çıkan sonuçları, röportajın başlıca konuları arasındaydı. Araştırma sonucuna göre 2022’de yüzde 77 olan kripto paraların bilinirlik oranı, 2023 yılında yüzde 99’a ulaştı. Kripto parayla işlem yapanların oranı da geçtiğimiz yıla göre iki kat arttı. 2022’de 13,4 olan işlem yapma oranı bu yıl 25,1’e yükseldi. 

Kripto Para Bilinirlik ve Algı Araştırması’nın sonuçlarına göre işlem yapanlar arasında yerli platformların tercih edilme oranı geçtiğimiz yıl yüzde 51 iken, bu yıl yüzde 64. Yasin Oral, bu veriyi; “Bu sonuç, burada verdiğimiz hizmetin, kalitenin ve güvenin göstergesi” diyerek yorumladı. 

“İşlem yapanların yaş ortalaması 33,3”

Kripto parayı duyan kadınların işlem yapma oranı, erkeklere göre daha yüksek. Kadınların yüzde 29 işlem yaparken erkeklerde bu oran yüzde 23. İşlem yapanların yaş ortalaması ise 33,3. 

Nergis Nurcan Karababa, “25-34 ve 35-44 yaş arasındaki kişilerin kripto parayla işlem yapma oranı sırayla yüzde 40 ve yüzde 41. Diğer bir yandan, 45-55 arasındaki kişilerin kripto parayı duyma oranı yüzde 11’ken işlem yapma oranı yüzde 7” dedi. 

“İnsanların hayatını kolaylaştırmaya devam edeceğiz”

Paribu’nun gelecek planları hakkında da konuşan Yasin Oral, Paribu’nun geliştirdiği ve üzerinde çalıştığı projelerin sonuçlarının ve etkisinin gelecek yıllarda görüleceğini söyledi. “İnsanların günlük hayatlarında kullanacağı farklı uygulamalar sunmaya çalışacağız. Kullanıcılarımız, birer Paribu kullanıcısı olmanın ayrıcalığını yaşayacaklar” diyerek görüşlerini iletti. 

Röportajın tamamına sabah.com.tr üzerinden erişebilirsiniz.

 

Bu içerik en son 9 Temmuz 2024 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN