“Kullanıcıların kripto paralarla güvenle tanışması en önemli görevimiz”

Paribu CEO’su Yasin Oral, Cointelegraph Türkçe’nin sorularını yanıtlayarak kripto para piyasasının geleceği ve Paribu üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Paribu’nun kripto paralarla ilk kez tanışacak kullanıcılar için önemli girişim ve yatırımlar yaptığını belirten Yasin Oral, “Kullanıcının aklındaki tüm soru işaretlerini yanıtlayarak, içleri çok daha rahat ve güvenli bir şekilde kripto para piyasasına girmelerini amaçlıyoruz” dedi. Oral, “Onların güvenli bir şekilde kripto parayla tanışmalarını sağlamak bizim en önemli görevimiz” diye konuştu. Paribu’nun misyonun bir parçasının da kripto paraların yaygınlaşması ve gündelik hayatta yer alması olduğunu vurgulayan Oral şunları söyledi:

Geleneksel ödeme sistemleri üzerinde kripto para kullanımı mümkün oldukça, kripto paraların daha fazla yaygınlık kazanmasını bekliyoruz. Var olan finansal sistem ile yeni nesil kripto paraların geçişi ne kadar kolaylaşırsa kripto para kullanımı da o kadar yaygınlaşacak.”

“Olası Regülasyona Hazırlıklıyız”

Röportajında Paribu’nun bankacılık sektöründe daha önce yaşanmış her vakayı referans aldığını belirten Oral, doğru uygulamaları kripto para piyasasına uyarlamaya çalıştıklarına değindi. Oral, “Sistemdeki dolandırıcılık önlemlerinden, müşteri tanıma (KYC) ve kara para aklamayla mücadele (AML) süreçlerine kadar tümünü aktif olarak kullanıyor ve bu güvenliği sağlamak için ciddi yatırımlar yapıyoruz” dedi.

Regülasyon konusunda “Bugün almakta olduğumuz pek çok önlemi aslında kimse bizden yasal anlamda beklemiyor. Ancak biz kamunun kriptoyu kucaklama vakti geldiğinde, elimiz dolu gitmeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullanan Oral, Paribu’nun ekosistemi bozacak her türlü davranıştan kaçındığını vurguladı.

Paribu CEO’su Yasin Oral’ın Cointelegraph Türkçe’ye verdiği röportajın tamamını okumak için tıklayın.

Bu içerik en son 26 Ekim 2022 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN