Yasin Oral, CI Bloom’da NFT dünyasını ve Paribu’nun yeni projelerini anlattı

Paribu’nun, Digital Horizons: The New State of the Art NFT sergisi ve NFT konferansının partnerliğini üstlendiği CI Bloom’da Yasin Oral, NFT dünyasıyla ilgili soruları yanıtladı.

Dijital sanat dünyasından pek çok önemli sanatçının eserlerinin sergilendiği CI Bloom Digital Horizons kapsamında NFT konferansı da gerçekleştirildi. Paribu CEO’su Yasin Oral, “NFT’nin bugünü ve yarını” başlıklı oturumda NFT, metaverse, web 3 ve oyun gibi alanların geleceğine dair açıklamalarda bulundu.

“NFT’ler gelecekte bugün olduğu gibi olmayacak”

Serginin teması olan NFT’lerin şu anki konumu ve geleceğine dair görüşlerini belirten Yasin Oral, NFT’lerin görsellerden, resimlerden ibaret olmadığına ve gelecekte bugünden daha farklı bir konumda olacağına dikkat çekti. Oral, görüşlerini şu cümlelerle aktardı: “Şu anki NFT, tam olarak bize vadedeceği özelliklerini göstermiyor; NFT’den beklentimiz, dijital dünyadaki varlıklarımızı ifade etmesi. Blokzincir de bu varlıkların herkes tarafından kabul görüp kayıtlı tutulduğu yer olacak. Tüm bunların gerçekleşmesi için adaptasyona ihtiyaç var ve biraz zaman alacak.”

Konuşmada NFT’nin gelişmesiyle doğacak teknolojik ihtiyaçlara da değinildi. Yasin Oral, insanların varlıklarını kendi sorumluklarında saklamalarının yaygınlaşacağını ve bunun da “self custody” denilen cüzdan çözümlerini artıracağını belirtti. NFT platformlarına bağlanılması gibi tüm merkeziyetsiz platformlara cüzdanlarla bağlanılacağına değinen Oral, dünya genelinde de bu alanda adaptasyonu artırmak için birçok yeni özelliğin geleceğini dile getirdi.

Paribu’nun yeni projeleri yolda

Paribu’nun kripto para alım satım platformu değil, bir teknoloji şirketi olarak hayata geçireceği projelerinden bahseden Yasin Oral, bu senenin başlarında faaliyete geçen blokzincir projesi Paribu Net’in ardından cüzdan uygulaması, oyun stüdyosu ve NFT market gibi projelerin geleceğini duyurdu. Dünya dönüşürken neresinde olacağımız çok önemli” diyen Oral, Paribu’nun projelerinin yanı sıra, sosyal sorumluluk alanlarındaki desteklerinin de bu bakış açısıyla devam edeceğinin altını çizdi.

Bu içerik en son 9 Temmuz 2024 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN