Üretken yapay zeka teknolojisiyle kod yazmadan oyun geliştirme imkanı

BloombergHT’de yayınlanan Akıllı Para programına konuk olan Paribu Ventures Yöneticisi Erman Taylan, kripto para ve finans sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Günün öne çıkan başlıkları şöyle:

Üretken yapay zeka teknolojisiyle kod yazmadan oyun geliştirme imkanı

Son dönemin en popüler konu başlığı olan üretken yapay zeka ile ilgili son gelen haberlere göre artık oyun meraklıları kendi oyun dünyalarını yaratabilecek. Avrupa merkezli Versed; üretken yapay zeka teknolojisini kullanarak rol yapma oyunu geliştirmek isteyenler oyun meraklılarını mutlu edecek bir açıklamada bulundu. Buna göre oyuncular artık cümlelerle tarif ettikleri dünyayı bir oyunu dönüştürebilecek. Hikaye, karakter, mekan ve dövüş dinamiklerini yapay zeka ile oluşturan Versed, geçmişte Google ve Unity’de çalışmış olan iki kurucu ortağa sahip. Bugüne kadar yapay zekanın oyunlarda kullanımı çeşitli koşullarda mümkündü ama hiç kod yazmadan, sadece oyuncunun girdiği metinlerle bir oyun ortaya çıkması oyun sektörü için bir inovasyon. Şu an kapalı beta aşamasında olan Versed, çıktısını Unity’de üretiyor, üretken yapay zeka için de OpenAI kullanıyor.

Fractal Studios: Oyunların kolayca NFT dünyasına taşınacağı altyapı

Oyuncuların buluşma noktası olarak bilinen Twitch platformunun kurucu ortağı Justin Kan, Silikon Vadisi’nin popüler isimlerinden bir tanesi. 1.5 yıl önce Fractal isimli oyun odaklı NFT pazaryeri projesini hayata geçirdi ve son dönemlerde Web3.0’la yakından ilgilendiğini duyurdu. Bu hafta içinde oyun geliştiricilerin oyun içi objelerini kolayca NFT pazaryerinde listeleyebileceği, oyunlarını hiç kod yazmadan Web3.0’a taşıyabilecekleri bir özellik duyurdu. NFT haline gelen oyun içi objelerinin kredi kartıyla satışına da izin verilecek ve bu yeni ürününün ismiFractal Studio. Diğer NFT pazaryerlerinden oyun odaklı olmasıyla ayrışan Fractal, bu hamlesiyle oyun geliştiricileri de direkt hedef kitlesi arasına alıyor.

Yuga Labs Web3.0 oyunu olan Heavy Metal Forge’un ilk sezonunu yayınladı

Bünyesinde Bored Ape Yacht Club ve CryptoPunks gibi en popüler NFT koleksiyonlarını bulunduran Yuga Labs, Web3.0 oyunu olan Heavy Metal Forge’un ilk sezonunu yayınladı. Yuga Labs daha önce Blizzard başkanı Daniel Alegre’yi CEO olarak atamıştı. Şimdi ise NFT entegrasyonu olan oyunlara olan ilgisini oyunculara sunmaya başladı.

Bu içerik en son 14 Temmuz 2023 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN