Tüm Zamanların En Yükseği’nde kripto paraların hukuki boyutu konuşuldu

Tüm Zamanların En Yükseği, Paribu sponsorluğunda izleyiciyle buluşmaya devam ediyor. Cem İşçiler ve Fazlı Polat’ın sunduğu programın bu haftaki konuğu Solak & Partners Avukatlık Bürosu ortaklarından Elçin Karatay oldu.

Karatay, kripto paraların hukuki boyutu ve regülasyonlar ile ilgili soruları yanıtladı.

Regülasyonların hem devletin koyduğu kanunları hem de şirketlerin kendi içlerinde belirledikleri kurallar bütününü kapsadığını söyleyen Karatay, blokzincir özelinde bir hukuk dalı olmadığını belirtti. Bununla birlikte, blokzincirin sermaye piyasası hukuku ve ticaret hukuku gibi pek çok hukuk dalını ilgilendirdiğini vurguladı.

“Hizmet sağlayıcılar borçlar hukukuna uymak zorundalar”

Elçin Karatay, kripto para işlem platformu kurma konusunda “Hukuki ve teknik anlamda önünde bir engel yok ama bu zor bir iş.” derken müşterilerin varlıklarını korumakla ilgili platformların yükümlülüklerine vurgu yaptı. Karatay, “Türkiye’de hizmet sağlayıcıları, şirketler hukukuna ve borçlar hukukuna uymak zorundalar” dedi.

Regülasyonların nasıl olması gerektiği ve farklı aktörler açısından getirileri de programın satır başları arasındaydı. “Kullanıcının korunması için kripto varlık işlem platformlarından belirli sermaye limitleri ve teknik yeterlilikler istenmesi gerekiyor” diyen Karatay, kullanıcı açısından ise hem bilinçlendirici hem de teknolojinin önünü kesmeyen bir düzen kurulması gerektiğini belirtti.

Kripto para regülasyonlarının konuşulduğu Tüm Zamanların En Yükseği yayınının tamamını aşağıdan izleyebilir veya Spotify’da dinleyebilirsiniz.

Bu içerik en son 26 Ekim 2022 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN