Shapella güncellemesinin ardından ilk kez stake miktarı, çekim miktarını geçti

BloombergHT’de yayınlanan 30 Dakika programına konuk olan Paribu Araştırma İçerikleri Yöneticisi Nergis Nurcan Karababa, blokzincir ve kripto para sektöründe yaşanan gelişmeleri anlattı.

Günün öne çıkan başlıkları şöyle:

Shapella güncellemesinin ardından ilk kez stake miktarı, çekim miktarını geçti

12 Nisan’da Ethereum’da gerçekleşen Shapella güncellemesinin ardından ilk kez stake edilen Ether miktarı, çekim miktarını geçti. Verilere göre; son 24 saatte 95.000 Ether stake edilirken, 27.000 Ethere çekildi. Bu da 68.000’lik bir pozitif giriş anlamına geliyor.

SEC Başkanı, Ether’in sınıflandırılmasına yönelik soruyu yanıtlamadı

SEC (ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu) Başkanı Gary Gensler, Temsilciler Meclisi’nde ifade verdi.

Cumhuriyetçiler, Ether’in bir menkul kıymet olup olmamasıyla ilgili ortada açıklık olmadığını söyleyerek Gensler’ı zorladı. Ancak Gensler, Ether’in menkul kıymet mi yoksa emtia mı olduğu sorusuna yanıt vermedi.

1 yıl içinde Birleşik Krallık’tan kripto para yasası gelebilir

Bakan Andrew Griffith’in yaptığı açıklamaya göre; Birleşik Krallık, Brexit’i bir fırsat olarak kullanıp önümüzdeki 1 yıl içinde yeni bir kripto yasası çıkarabilir.

CNBC ile yapılan bir röportajda ülkenin Avrupa Birliği’nden ayrılmasına gönderme yaparak; “Düzenlemelerimizin kontrolünü yeniden ele geçirdik. Bu Birleşik Krallık’ın onlarca yıldır sahip olmadığı bir şey” dedi. Yeni yasanın özellikle alım satım, saklama ve borç verme faaliyetlerine odaklanması bekleniyor.

Intel’den çip üretimi hakkında açıklama

Dünyanın en büyük mikroçip üreticilerinden Intel, kripto madenciliğinde kullanılan çip serisinin üretimini durdurduğunu açıkladı. Yapılan açıklamada şirketin başka yatırımlara öncelik vermesi nedeniyle Blockscale 1000 serisinin ömrünü tamamladığı ancak bu kapsamdaki müşteri desteğinin devam edeceği belirtildi. Intel ayrıca, kripto para ekosistemindeki pazar fırsatlarını da takip etmeye devam edeceğini söyledi.

Starbucks’tan NFT koleksiyonu

Starbucks, Polygon ağında ikinci NFT koleksiyonunu piyasa sürüyor. Koleksiyonun ismi, “The Starbucks First Store Collection” olacak. İsminden de anlaşılacağı gibi şirketin 1971 yılında Seattle’da açtığı ilk mağazayı çağrıştıracak bir çalışmayı içeriyor. Koleksiyondaki 5000 parça çarşamba günü satışa çıkacak. Her bir parçanın fiyatı ise, 100 dolar olarak belirlendi.

Bu içerik en son 19 Nisan 2023 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN