SEC, spot Ethereum ETF kararını erteledi

BloombergHT’de yayınlanan Akıllı Para programına konuk olan Paribu Araştırma İçerikleri Yöneticisi Nergis Nurcan Karababa, kripto para ve finans sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Günün öne çıkan başlıkları şöyle:

SEC, spot Ethereum ETF kararını erteledi

Spot Bitcoin ETF’lerinin onayının ardından merakla beklenen Ethereum ETF başvurularına ilişkin SEC’den erteleme kararı geldi. ETF’i onaylamak ya da onaylamamak konusunda karar vermek ve ek işlemler için 10 Mart’a kadar süre tanıdı. Konuyla ilgili; “Komisyon, önerilen kural değişikliğini ve ortaya çıkan sorunları incelemek konusunda zaman kazanmak amacıyla önerilen kural değişikliğini değerlendirmek için daha uzun bir süre belirlemeyi uygun buluyor” şeklinde açıklama yapıldı.

BAE’de yapay zekâ konseyi kuruldu

Birleşik Arap Emirlikleri’nde Yapay Zekâ ve Gelişmiş Teknolojiler Konseyi kuruldu. Bu konseyde yapay zekâ politikalarının geliştirilme ve uygulanma süreçleri ve araştırma, altyapı ve yatırım stratejileri denetlenecek. Konsey, Emirlik’in gelişmiş teknoloji sektöründe yatırım, iş birlikleri ve yetenek bakımından bölgenin merkezi olmak isteme amacına yönelik kuruldu. Politikaların haricinde yerel ve küresel partnerler ile iş birlikleri yapılarak araştırma programları da geliştirilecek.

BIS, tokenizasyon projesini başlatıyor

Uluslararası Ödemeler Bankası İnovasyon Merkezi, 2024 yılında hayata geçireceği projeleri duyurdu. Duyurulan 6 projenin arasında, CBDC olarak bilinen merkez bankası dijital para projesi ve tokenizasyon projesi de vardı. Bankanın yeni girişimlerinin arasında yer alan ve tokenizasyon projesi olarak duyurulan Project Promissa, Uluslararası Ödemeler Bankası, İsviçre Merkez Bankası ve Dünya Bankası arasındaki bir iş birliğinden doğdu. Proje, yönetimi kolaylaştırmak ve şeffaflığı artırmak için dağıtık defter teknolojisini kullanacak. Amaç ise, emre yazılı dijital tokenize senetleri mümkün kılacak bir platform için kavram kanıtı geliştirmek ve planlanan zaman da 2025’in başları olarak belirlendi.

Bu içerik en son 9 Temmuz 2024 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN