Ripple, yeni ödeme platformunu duyurdu

BloombergHT’de yayınlanan Akıllı Para programına konuk olan Paribu Raporlama ve Araştırma Birimi Yöneticisi Semih Sercan Erkul, kripto para, blokzincir ve finans sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

 Günün öne çıkan başlıkları şöyle:

Ripple, yeni ödeme platformunu duyurdu

Ripple Payments olarak adlandırılan platformunun açılışıyla Ripple, sınır ötesi ödeme çözümleriyle ABD’de yeni bir kurumsal müşteri kitlesini çekmeyi hedeflediğini söyledi. Şirket, kısa bir süre önce adını Onafriq olarak değiştiren fintech firmasıyla  Afrika’daki müşterilerin sınır ötesi kripto para ödemeleri yapmasını sağlamak için bir ortaklık kurduğunu da duyurdu.

Ripple’ın Ödeme Ürünleri Başkanı Brendan Berry, şirketin yeni güncellenmiş platformu Ripple Payments’ın basitlik üzerine odaklandığını söyledi ve ekledi: “Dijital varlıklarla etkileşim kurmanın tüm karmaşıklığını ve blok zinciriyle ilgili her türlü bilgi veya birikimi soyutluyoruz ve müşterilere hemen ödeme göndermeye başlayabilmeleri için zarif bir çözüm sunuyoruz.”

Ripple Payments, kendi lisansına sahip olmayan ya da blokzincir ve kripto paranın nasıl çalıştığını bilmeyen kurumlara hizmet verecek. İlk olarak ABD’de kullanıma sunulan platformun gelecek yıl daha fazla yere yayılması hedefleniyor.

SEBA Bank Hong Kong, kripto para hizmetleri için lisansı aldı

İsviçreli kripto bankası SEBA Bank’ın yan kuruluşu olan SEBA Bank Hong Kong, kripto para ile ilgili hizmetleri yürütmek adına SFC’den (Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu) lisans aldı.  Yapılan açıklamada lisansın, SEBA Hong Kong’un OTC türevleri ve temel sanal varlıklara sahip yapılandırılmış ürünler gibi sanal varlıklarla ilgili ürünler de dahil olmak üzere, tüm menkul kıymetlerle ilgilenmesine ve dağıtmasına izin verdiği söylendi.  Kripto bankasının ayrıca, menkul kıymetler ve sanal varlıklar konusunda tavsiyelerde bulunmasına ve hem geleneksel menkul kıymetlerde hem de sanal varlıklarda isteğe bağlı hesaplar için varlık yönetimi yapmasına izin veriliyor.

Alman DZ Bank, kripto para saklama hizmetini başlattı

Almanya’nın üçüncü büyük bankası olan DZ Bank AG, kısa süre önce kurumsal müşteriler için tasarlanmış olan dijital varlık saklama platformunu başlattı. Banka, Siemens kripto para tahvili gibi menkul kıymetlere erişim sağlayacağını duyurdu. Bu yılın başlarında Alman düzenleyici BaFin’den bir kripto para saklama lisansı için başvuruda bulunan banka, gelecekte kripto paralarla ilgilenen perakende yatırımcılara da hizmet vermeyi amaçlıyordu.

DZ Bank’ın bu hamlesi, Deutsche Bank’ın DWS varlık yönetimi kolunun Avrupa’da kripto borsasında işlem gören ürünler için planlarını açıklaması ve Commerzbank ile DekaBank’ın  BaFin’den kripto para saklama lisansı istemesinin ardından geldi.

Bu içerik en son 9 Kasım 2023 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN