“Regülasyon uzun süre ana gündem maddelerinden olacak”

Paribu İş Geliştirme Yöneticisi Akar Aydemir, BloombergHT’deki 30 Dakika programında kripto para sektöründeki güncel gelişmeleri ele aldı.

Bitcoin’in haftaya 62,005 dolardan işlem görerek başlamasına değinen Aydemir, Amerika’da yaşanan regülatif gelişmelerin piyasa üzerindeki etkisine dikkat çekti. Aydemir, regülasyonun uzun süre ana gündem maddelerinden olacağını belirtirken; OFAC, SEC gibi kurumların kripto parayla ilgili tutumlarının, ekosistemi yasalara adapte etmek amacı taşıdığına değindi.

Stabil kripto paralar konusu şeffaflığa teşvik ediyor

SEC tarafından Bitcoin ETF’nin onaylanmasının şirketler açısından önemli bir gelişme olduğunu aktaran Aydemir, “Bu onay ile kurumsal ilginin artarak devam edeceğini düşünüyoruz” dedi.

Aydemir, regülatörlerin ilgi alanına giren ve IMF raporunda yer alan stabil kripto paraların da üzerinde durulması gerektiğini belirtti. Tether’in geçtiğimiz günlerde aleyhine sonuçlanan davasını ele alan Aydemir, konuyu şöyle yorumladı:

“Bu olay bir örnek oluşturdu. Aslında stabil kripto paralarda dayanak varlıkların şeffaf şekilde açıklanmasına teşvik ediyor. Bunun yatırımcıları korumak adına önemli bir adım olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Bu içerik en son 26 Ekim 2022 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN