Paypal’dan NFT hamlesi geldi

BloombergHT’de yayınlanan Akıllı Para programına konuk olan Paribu Raporlama ve Araştırma Birimi Yöneticisi Semih Sercan Erkul, kripto para, blokzincir ve finans sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Günün öne çıkan başlıkları şöyle:

PayPal’den NFT hamlesi geldi

PayPal, NFT satın alma ve transfer sistemi için patent başvurusunda bulundu. Mart ayında yapılan ve 21 Eylül’de yayınlanan başvuru kapsamında zincir içi ve zincir dışı NFT’lerle işlemler yer alıyor. Hâlâ beklemede olan patent başvurusunda Ethereum’dan bahsedilse de sağlayıcı hakkında bir bilgi yer almıyor. PayPal, tokenizasyon için NFT’lerin tüm potansiyelini kullanmayı ve elektronik koleksiyonların değişiminin çok ötesine geçmeyi öngörüyor.

Valkyrie, Ether Futures ürününü sunacak

Varlık yönetim şirketi Valkyrie, ABD’li müşterilerine Ether ETF ürününe erişim olanağı sunacak. Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre; Bitcoin Strategy ETF yatırımcıların, Ether ve Bitcoin vadeli işlemlerine “tek bir paket altında” erişebilecek. 3 Ekim itibarıyla fonun adı Valkyrie Bitcoin ve Ether Strategy ETF olarak güncellenecek.

Buenos Aires, blokzincir tabanlı dijital kimlik hizmeti başlatıyor

 Buenos Aires, evlilik ve ölüm sertifikalarını saklamak için blokzincir teknolojisini kullanan bir dijital kimlik hizmeti başlatıyor. Merkeziyetsiz dijital kimlik protokolü, Matter Labs’ın zkSync Era rollup’ı üzerine inşa edilmiş bir uygulama kullanıyor. QuarkID olarak bilinen uygulama, kısmen Arjantin merkezli girişim Extrimian’ın teknolojisine dayanıyor. Ekim ayından itibaren Buenos Aires sakinleri, QuarkID cüzdanını indirerek doğum ve evlilik sertifikaları gibi kişisel kimlik belgelerini talep edebilecek.

Brezilya, blokzincir tabanlı dijital kimliği kullanıma sunuyor

Brezilya’nın yaklaşık 30 eyaletinde daha güvenli bir dijital deneyim amacıyla blokzincir tabanlı kimlik verme işlemlerini birleştirmek için çalışıyor. Yapılan duyuruda bu sistemin Federal Gelir İdaresi ve devlet daireleri arasında daha güvenli bir veri alışverişine olanak sağlayacağı belirtildi. Yerel yönetime göre; ulusal kimlik projesi organize suçları hedef almak, devlet sektörlerinin birlikte çalışmasını sağlamak, hizmetlere erişim için daha basit bir yol sunmak ve idari kayıtları kolaylaştırmak açısından çok önemli.

Bu içerik en son 2 Ekim 2023 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN