Paribu Ventures yöneticisi Utku Dördüncü, Blockchain Talks’un konuğu oldu

Paribu’nun katkılarıyla Webrazzi tarafından hazırlanan dört bölümlük canlı yayın serisi Blockchain Talks başladı. İlk bölümün konuğu Paribu Ventures yöneticisi Utku Dördüncü ile Neol CEO’su ve ATÖLYE’nin kurucu ortağı Kerem Alper oldu.

“Web 3.0 ve Topluluk Destekli İş Modellerinin Geleceği” başlıklı bölümde Web 3.0’ın iş dünyası ve tüketici odağında yaratacağı değişimler konuşuldu.

“Topluluk bazlı bir dünyanın eşiğindeyiz”

“Topluluk bazlı dünyanın yaratıldığı bir eşikteyiz” diyen Utku Dördüncü, Web 3.0’ın kullanıcı odağında getireceği değişimlere değindi. “Hem merkeziyetsiz toplulukların yarattığı protokollerin öğretisi hem de web 2.0’ın fonksiyonelliği ve kullanıcı tecrübesi var” sözleriyle Web 1.0 ve 2.0’ın, Web 3.0 üzerindeki etkilerinden bahsetti.

Utku Dördüncü ayrıca, Web 3.0 piyasasına 2021’de 30 milyar dolar yatırım yapıldığını belirterek, “Piyasanın durumu hem yatırımcılar hem de iyi girişimler için bir fırsat” şeklinde konuştu ve Paribu Ventures’ın yatırımlarda nelere dikkat ettiğine değindi. Blokzinciri içselleştirmiş ve bunun üzerine geliştirme yapan insanlara yönelmek istediklerini, blokzincirler arası ilişkilerin, topluluğa önem veren oyun projelerinin, NFT’lerin ve DAO’ların, Ventures’ın odak noktaları arasında yer aldığını dile getirdi.

“Önemli olan Web 3.0 düşüncesini kurumun DNA’sına entegre edebilmek”

Kerem Alper, Web 3.0’ın iş modellerini nasıl değiştireceği konusunda “Klasik girişim dünyasında, hisse yapısının içinde topluluğa pek fazla yer yok” yorumunda bulundu ve Web 3.0 dünyasının, bunu değiştirmeye yönelik sorular sorduğunu belirtti.

Web 3.0 yaklaşımını kurumun DNA’sına entegre etmenin öneminden de bahsederken Kerem Alper, bu entegrasyonun çok kapsamlı bir süreç olduğunun altını çizdi. “İşin en teknik tarafından, hikâyenizi nasıl anlattığınıza; topluluğunuzu nasıl dahil ettiğinize ve hangi insanların bu yapının parçası olduğuna kadar uzanan geniş bir spektrum” ifadelerini kullandı.

Paribu’nun katkılarıyla hazırlanan Blockchain Talks’un ilk bölümünü aşağıdan izleyebilirsiniz.

Bu içerik en son 26 Ekim 2022 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN