“Paribu Net merkeziyetsiz ve herkesin kullanımına açık olacak”

Paribu CEO’su Yasin Oral, BTCHaber TV’nin canlı yayınına konuk olarak Melis Hazal Karagöz’ün sorularını yanıtladı. Paribu’nun yeni teknoloji hamleleri Paribu Net ile Paribu Coin’i anlatan Oral, olası kripto para regülasyonlarıyla ilgili de değerlendirmelerde bulundu.

“Tüm ürünlerimize altyapı oluşturacak bir proje”

Yasin Oral, Paribu’nun bundan sonra üreteceği tüm yeni ürünlere altyapı oluşturacak bir temel teknoloji ihtiyacından doğan Paribu Net ile ilgili bilgileri BTCHaber TV’nin canlı yayınında paylaştı. “NFT projeleri, Metaverse ile ilgili projeler, oyun projeleri ve DeFi projeleri gibi tüm blokzincir projelerimizin bu ağ üzerinde yaşamasını öngörüyoruz.” diyen Oral, Paribu Net’in merkeziyetsiz ve herkesin kullanımına açık olacağının da altını çizdi.

Gündemde, meclisteki kripto para regülasyonu gelişmeleri de vardı. Yasin Oral regülasyonlar konusunda ülkenin ve yatırımcının çıkarlarına öncelik verilmesi gerektiğini söyledi. Yatırımcının korunması başlığını, hem sosyal medyadaki yanlış yönlendirmeler gibi dış etkenler açısından hem de işlem yapılan platformlar açısından değerlendirdi.

İşlem platformlarıyla ilgili, kullanıcının varlıklarının nerede olduğu, nasıl muhafaza edildiği, temel konuların önemine değinen Oral, MAZARS’ın geçtiğimiz günlerde Paribu ile ilgili yayınladığı denetleme raporuna da dikkat çekti. Oral, “Paribu’da kullanıcı varlıklarının yüzde yüzü soğuk cüzdanlarda. Biz bu konuda şeffaf davranıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Türkiye bu ekosistemde kritik bir öneme sahip”

Yasin Oral değerlendirmelerinde Türkiye’deki kullanıcı topluluğunun kripto para ekosistemindeki önemine de vurgu yaptı. Hizmet sağlayıcıların da kullanıcıya gereken önemi vermesi gerektiğini söyleyen Oral, “Hizmet sağlayıcılar eşit şartlarda ülkemize değer verir ve burada yatırım yaparsa, bütün varlıklarını burada denetlenebilir halde tutarsa tüm problem çözülür. Kurallarımızı doğru koyduktan sonra hiçbir yasak gerekmiyor.” dedi.

Yayının tamamını aşağıdaki bağlantıdan izleyebilirsiniz.

Bu içerik en son 26 Ekim 2022 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN