Paribu kullanıcılarına ait kripto varlıkların soğuk cüzdanlardaki rezervi onaylandı

Uluslararası bağımsız denetim ve danışmanlık firması MAZARS, Paribu kullanıcıları tarafından en çok talep gören 6 kripto varlık ve Türk lirası dayanaklı TRYC’nin denetim çalışmalarının sonucunu raporladı.

7 Ocak 2022 tarihinde MAZARS tarafından Paribu kullanıcılarına ait kripto varlıkların tespitine yönelik mutabık kalınan prosedürler kapsamında söz konusu kripto varlık bakiyelerinin Paribu’ya ait soğuk cüzdanlarda karşılığı kontrol edildi.

Yayınlanan raporun sonucuna göre;

“Kullanıcılara ait BTC, ETH, EOS, XLM, WAVES ve XRP olmak üzere 6 kripto varlığın, kullanıcılara ait bakiyeler toplamının Paribu’ya ait soğuk cüzdanlarda karşılığının olduğu tespit edilmiştir.”

İlk aşamada BTC, ETH, EOS, XLM, WAVES ve XRP için yapılan denetim, Paribu’da listelenen tüm kripto varlıklar için düzenli olarak yapılacak ve elde edilen raporlar, Paribu kullanıcılarıyla paylaşılacak.

İşlem gören kripto varlıkların yanı sıra, yine MAZARS tarafından 24 Aralık 2021 tarihinde Paribu’nun iştiraki Stoken firmasının çıkardığı Türk lirası dayanaklı stabil coin TRYC’nin karşılığı olarak birebir Türk lirasının banka hesaplarındaki tespitine yönelik mutabık kalınan prosedürler uygulandı.

Yayınlanan raporun sonucuna göre;

Ethereum blokzincirinde “0x0000000005c6b7c1fd10915a05f034f90d524d6e” kontrat adresi üzerinde görülen güncel TRYC arz miktarının 150.000.000 TRYC olduğu Etherscan’den alınan blokzincirin kamuya açık verisi kullanılarak görülmüştür.
Stoken Finansal Teknolojiler A.Ş.’ye ait Türk lirası cinsinden banka hesaplarında TRYC için ayrılmış hesaplar kontrol edilmiş ve 24 Aralık 2021 tarihinde 150.000.000 Türk lirası olduğu görülmüştür.”

MAZARS tarafından yürütülen denetim çalışmalarının raporlarına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Paribu_Mazars_Kripto Varlıklar İle İlgili Somut Bulgular Raporu-Ocak

TRYC Banka Hesapları Üzerine Mutabık Kalınan Prosedürler Raporu

 

 

Bu içerik en son 26 Ekim 2022 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN