Paribu, Afrika’da açtırdığı 7 su kuyusu ile yaklaşık 3000 kişinin temiz suya erişimini sağladı

Türkiye’nin lider kripto para işlem platformu Paribu, dünyadaki dezavantajlı bölgeler için sürdürülebilir projeler yürüten Sen De Gel Derneği iş birliğiyle Afrika’da açtırdığı su kuyularına yedincisini ekledi.

Birleşmiş Milletler ‘in “Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarını” referans alan Paribu, bunlardan 3’ü olan “yoksulluğa son”, “nitelikli eğitim” ve “temiz su ve sanitasyon” konularında sorumluluk üstleniyor.

Söz konusu sorumluluklar kapsamında açtırılan 7. su kuyusu, Gambiya’nın Central River Region bölgesindeki Sinchu Dura Köyü’nde yer alıyor. Köyde yaşayan ve su kuyusundan faydalanacak insan sayısı 100. Paribu, bugüne kadar açtırdığı su kuyularıyla birlikte toplam 2950 kişinin temiz suya erişebilmesine olanak sağladı.

“Yarının dünyası için herkesin sorumluluk alması gerektiğini düşünüyoruz. Ülkelerin üçte birinde, orta veya yüksek düzeyde suya erişim sorunu yaşanıyor. Temiz suya erişim konusunda zorluklarla karşı karşıya kalınıyor” diyen Paribu CEO’su Yasin Oral, Sen De Gel Derneği ile yürüttükleri bu çalışmalara devam edeceklerini belirtti.

Bu içerik en son 25 Nisan 2024 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN