“NFT ve Bitcoin’e olan ilgi ve güven artıyor”

Paribu İş Geliştirme Yöneticisi Duygu Sarı, BloombergHT’nin “30 Dakika” programının canlı yayın konuğuydu. Haftanın ilk gününde yaşanan en önemli gelişmeleri değerlendirdi.

Gündemdeki başlıklar arasında; ISDA üyesi olan Amerikan kripto para platformu, bilançolardaki Bitcoin artışı ve NFT’ye olan ilgi vardı.

Bir kripto para platformu ISDA’ya üye oldu

Amerika’da bir kripto para platformu, International Swaps and Derivatives Association (ISDA) üyesi olduğunu duyurdu. ISDA, piyasalar için standart hâle gelmiş sözleşmeler sunan ve bu sayede bankaların birbirleri ile swap ya da türev ürünleri yapabilmesine olanak sağlayan bir kuruluştur.

78 farklı ülkeden toplam 960 üyesi bulunan ISDA’nın bünyesine bir kripto varlık platformunu dahil etmesi, gündemin en önemli gelişmelerinden biri. Duygu Sarı, bu gelişmeyle ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Bu birliktelik sayesinde platformda yapılan türev işlemleri daha sağlam bir zemine oturmuş oluyor. Diğer taraftan da uluslararası saygın bir kuruluşun, kripto türev işlemlerini tanıması anlamına geliyor.”

Bilançolardaki Bitcoin miktarlarının artışı sürüyor

Geçtiğimiz hafta MicroStrategy’nin 82 milyon dolarlık 1.434 adet Bitcoin aldığını gördük. Bu gibi hamlelerle birlikte bilinen ETF’ler, ülkeler ve şirketlerin bilançoları, Bitcoin’in piyasa değerinin yaklaşık 7.38%’ini içeriyor.

Halka açık şirketler bazında bakıldığında, bilançolarında Bitcoin taşıyanların ilk sırasında MicroStrategy, ikinci sırasında da Tesla yer alıyor. Sarı, Bitcoin’in bilançolarda bu kadar yüksek miktarlarda olmasını, Bitcoin’e duyulan güvenin artışı yönünde yorumladı.

NFT ilgisi artarak devam ediyor

Crypto Punk NFT’sinin 2500 Ether’e, yani yaklaşık 10,2 milyon dolara alıcı bulması, NFT satışlarındaki en yeni rekor. Diğer taraftan Pepsi, kuruluş yılını baz alarak 1983 adet parçanın yer aldığı Mic Drop NFT koleksiyonunu duyurdu.

Sarı, NFT ekosisteminden gelen haberlerle ilgili olarak, “Her gün duymaya başladığımız bu haberler, bu alandaki ilginin artarak devam edeceğini gösteriyor” şeklinde konuştu.

 

 

 

Bu içerik en son 26 Ekim 2022 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN