“Metaverse, ekonomide önemli bir alan açıyor”

BloombergHT’de yayınlanan “30 Dakika” programının bugünkü konuğu Paribu İş Geliştirme Yöneticisi Akar Aydemir oldu.

Aydemir, blokzincir ve kripto para ekosisteminde yaşanan global gelişmeleri değerlendirdi. Gündemde, Grayscale’in yayınladığı rapor, ABD Senatosu Bankacılık Komitesi’nden gelen açıklama ve Almanya’da kripto paralara karşı değişen tutum gibi başlıklar yer aldı.

Grayscale, raporunde Metaverse’e yer verdi

Grayscale, geçtiğimiz günlerde Metaverse ekonomisi üzerine bir rapor yayınladı. Raporda Metaverse’ün hayatlarımıza girmesiyle beraber yaklaşık 1 trilyon dolarlık gelir yaratması yönünde bilgiler yer alıyordu. Dün Axie Infnity’de, 2,4 milyon dolar gibi rekor bir fiyata sanal arsa satışı yapılması da rapordaki bilgileri destekleyen bir örnek oldu.

Konuya ilişkin olarak Aydemir, “Önümüzdeki dönemde Metaverse alanında yaratılan ekonominin ciddi boyutlarda olacağını öngörüyoruz” şeklinde konuştu.

ABD’nin gümdeminde stabil coin var

ABD Senatosu Bankacılık Komitesi Başkanı, stabil coin ihraççılarından ve borsa şirketlerinden, yatırımcıları nasıl koruduklarına dair bilgi vermelerini istedi. Uzun zamandır Amerika’nın gündeminde olan stabil coin’ler için Aydemir, “Son dönemlerde yapılan açıklamalara bakılırsa beklenilenden daha sert düzenlemeler görülebilir” yorumunu yaptı.

Almanya’nın kripto paralara ilişkin tutum değişikliği

Almanya’da kripto paralara karşı olumsuz bir yaklaşım söz konusu olduğu uzun süredir gündemdeydi. Yeni Şansölye Olaf Scholz’un Maliye Bakanı iken yaptığı açıklamalar, bu yaklaşımın sebepleri arasındaydı. Bu durumun Almanya’dan başlayıp tüm Avrupa Birliği ülkelerine yayılma ihtimali de söz konusu oldu.

Son dönemlerde 2,5 trilyon dolarlık hızla büyüyen kripto para piyasası için yaklaşımların değiştiği gözlemleniyor. Aydemir bu durum hakkında şöyle konuştu: “Hızla değişen ve büyüyen kripto piyasası için olası negatif yorumlardan çok yatırımcıları koruyan ve bu alanın gelişimini destekleyen düzenlemeler görmeyi bekliyoruz.”

Bu içerik en son 22 Mayıs 2024 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN