Limit Break, oyunculara ücretsiz sunacağı NFT’leri Super Bowl’da duyuracak

BloombergHT’de yayınlanan 30 Dakika programına konuk olan Paribu Ventures Yöneticisi Erman Taylan, web3 oyun dünyasında son dönemin öne çıkan konularına dair açıklamalarda bulundu.


Günün öne çıkan başlıkları ve detaylar şöyle:

Limit Break, oyunculara ücretsiz sunacağı NFT’leri Super Bowl’da duyuracak

Geçtiğimiz aylarda 200 milyon dolar yatırım alan Web3 oyun stüdyosu Limit Break, Super Bowl’da 6.5 milyon dolar bütçeli büyük bir reklam kampanyası planlıyor.

Kampanya kapsamında Limit Break’in ilk oyunu DigiDaigaku’nun ücretsiz NFT dağıtımı gerçekleştirilecek. Blokzincir tabanlı oyunlardaki “play to earn” (oynadıkça kazan) yaklaşımının etkisinin azaldığı bu dönemde “free to mint” adı verilen ücretsiz sahiplik yaklaşımıyla bu kampanyanın NFT’leri yaygınlaştırması açısından etkili olacağı düşünülüyor.

Data.ai araştırmasına göre; mobil oyunlar pandemi öncesine göre büyümeye devam ediyor

Eski adı App Annie olan Data.ai, geçtiğimiz haftalarda mobil oyun pazarına dair önemli bir rapor yayınladı. Pandemide oldukça yoğun ilgi gören mobil oyunlar, 2022’de bir düşüş yaşadı. Bununla birlikte rapora göre; pandemi öncesinde yani, 2019’a göre bugün mobil oyun pazarı büyüme gösterdi.

Pandeminin hemen öncesi Şubat 2020’de mobil oyunlara harcanan toplam para 5.2 milyar dolar seviyesindeyken Eylül 2022’de bu rakam 6.5 milyar dolara ulaştı. Diğer yandan yine Data.ai’a göre; bu yılın birinci çeyreğinde mobilde geçirilen süre, 2019’un birinci çeyreğine kıyasla yüzde 35 artış gösterdi.

Activision Blizzard’ın Başkanı ve COO’su Daniel Alegre, Yuga Labs’in yeni CEO’su oldu

Bored Ape Yacht Club ve CryptoPunks NFT koleksiyonlarının da sahibi olan Web3 şirketi Yuga Labs, Activision Blizzard Başkanı ve COO’su Daniel Alegre’nin CEO olarak atandığını duyurdu. Günümüz oyun dünyasının dev ismi Activision Blizzard’ta en üst düzey isimlerden biri olan Daniel Alegre, aynı zamanda 16 yıllık Google tecrübesine sahip. Bu hamle hem Yuga Labs hem de Web3 oyunları için oldukça kritik önemde bir adım olarak yorumlanıyor.

Bu içerik en son 30 Aralık 2022 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN