Kripto Veteran’da Ethereum güncellemesi ve dünyadaki ekonomik gidişatın etkileri değerlendirildi

Paribu sponsorluğunda BTCHaber TV’de yayınlanan Kripto Veteran’ın yeni bölümünde Amerika’daki enflasyon ve faiz kararları ile beklenen Ethereum Merge güncellemesinin kripto para piyasalarındaki olası etkileri ele alındı.

Cemil Şinasi Türün, İsmail Hakkı Polat ve Erkan Öz, gündemi yorumlayarak piyasalarda yaşanabilecek gelişmeleri masaya yatırdı.

İsmail Hakkı Polat, eylül ayında açıklanacak enflasyon rakamı, Mt. Gox olayının para dağıtımları ve FED’in faiz kararı gibi olaylarla kripto para piyasalarını yoğun bir dönemin beklediğine değindi. Polat, Ethereum Merge güncellemesini ekosistemin en umut vadeden olayı olarak tanımlarken Mt. Gox dağıtımı gerçekleştiğinde Bitcoin’in şu anki günlük hacminin üçte biri oranında bir giriş olacağını ve bunun da piyasaları etkileyeceğini belirtti.

“Ethereum hacker saldırılarına karşı daha güçlü olacak”

Merge güncellemesiyle proof of work’ten proof of stake’e geçiş yapacak olan Ethereum’da nelerin değişeceğine değinildi. Ethereum güncellemesinin ağ üzerinde çalışan tüm projelere ve piyasaya etkisi olacağını belirten Cemil Şinasi Türün, şu görüşlerini aktardı: “Merge sisteminin değişmesiyle madencilik ortadan kalkıyor ve doğrulayıcılar devreye giriyor. Doğrulayıcı olmanın şartını 32 Ether’lik bir bilet almaya benzetebiliriz. Dolayısıyla bu yatırımı yapan doğrulayıcılar, işlemleri onaylayacak ve ödül kazanacak. Ethereum’un esas hedefi gündeme gelmedi ancak bu güncellemeyle daha da hızlanacak. Ayrıca, hacker saldırılarına karşı daha güçlü olacak ve enerji tüketimi de azalacak.”

Amerika’da ilk hedef enflasyonu düşürmek

Ethereum’da yaşanacak çatallanmayla proof of work’ün kısmi olarak devam etmesinin Ethereum talebini artıracağını dile getiren Erkan Öz; “Dünya ekonomisi iyi bir satıhta olsaydı bunun iyi bir şey olduğunu söyleyebilirdik ancak Amerika, dolar yakımında verimini artırdı ve faiz konusu gündemde. Piyasa için bu durumun kötü olabilir” dedi. Ayrıca, doların enflasyonist bir paraya dönüşmesi durumunda tüm dünyada kullanımının azalacağını bu yüzden Amerika’nın ilk hedefinin enflasyonu düşürmek olduğunu dile getirdi.

Ethereum Merge, faiz kararı ve enflasyon oranlarının piyasalara olan etkisinden bahsedilen yayının tamamını BTCHaber TV’de izleyebilirsiniz.

Bu içerik en son 29 Kasım 2022 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN