Kripto Veteran’da bu hafta Luna’da yaşananlar ve Ethereum’un yeni versiyonu değerlendirildi

Paribu sponsorluğunda BTC Haber TV’de yayınlanan Kripto Veteran’ın yeni bölümünde kripto para piyasalarındaki son gelişmeler konuşuldu. Erkan Öz, İsmail Hakkı Polat ve Cemil Şinasi Türün; Luna’da yaşananların kripto para piyasası üzerindeki etkilerini ve Ethereum 2.0’ı mercek altına aldı.

“Bu bir finansal tasarım sorunu”

Luna’da yaşananların piyasada yarattığı güven kaybını değerlendiren İsmail Hakkı Polat, buradaki en önemli konunun bir “finansal tasarım sorunu” olduğunu ifade etti. “Luna’nın çöküşünden çıkarılması gereken çok fazla ders var” diyen Polat, bu olayın finansal tasarım süreçlerinde teknik unsurlar kadar insan unsurunun da önemini gösterdiğini belirtti.

Ethereum 2.0 neler getiriyor?

Kripto Veteran’ın gündemindeki konulardan biri Ethereum’un yeni versiyonuydu. Ethereum 2.0’daki en önemli dönüşümün “iş kanıtı” (proof of work) sisteminden “hisse kanıtı” (proof of stake) sistemine geçiş olduğunu söyleyen Cemil Şinasi Türün, bu geçişte yüksek komisyon ve ölçeklenme sorunları üzerine de çalışıldığını belirtti.

Amerika’daki finansal gelişmeler

Geleneksel borsalardaki düşüş de programın satır başları arasındaydı. Amerika piyasalarını değerlendiren Öz, Amerikan Merkez Bankası’nın doların dünyada enflasyonist bir para olarak algılanmasından duyduğu kaygıyı dile getirdi. Öz, “Şu an Amerika’daki durgunluk büyük bir deflasyona dönüşebilir” dedi.

Kripto para gündemindeki öne çıkan gelişmelerin değerlendirildiği Kripto Veteran bölümünü aşağıda izleyebilirsiniz.

Bu içerik en son 26 Ekim 2022 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN