Kripto Veteran, Yarının Dünyası’nda

Yekta Kopan’ın sunduğu Yarının Dünyası serisinin bu haftaki konukları, “Kripto Veteran” ekibi oldu. İsmail Hakkı Polat, Cemil Şinasi Türün ve Erkan Öz yarının dünyasındaki kripto para etkisini anlattı. 

Kripto Veteran’ın oluşma hikayesinden, kripto para sektörünün günümüzdeki halini almasına uzanan sohbette İsmail Hakkı Polat, “Aslında, başlarda aykırı gibi duran ekosistem, yavaş yavaş var olan sisteme yaklaşmaya başladı” dedi. Bu durumun finansal piyasalar için büyük bir hareketlilik getirdiğini ve devletlerin de buna dahil olmasını gerekli kıldığını belirtti.

Blokzincirin etki alanları

Yekta Kopan’ın kripto paradan ayrı olarak blokzincir teknolojisinin farklı sektörleri nasıl etkileyebileceğini sorması üzerine Erkan Öz, şu ifadeleri kullandı: “Blokzincir teknolojisi, insanlık tarihinde bilgi işlemede bir devrimdir. İnternetten daha büyük devrimdir. Peki, neden? Çünkü blockchain teknolojisiyle verileri sakladığınızda, merkezi bir otorite tarafından verilerin onaylanmasına, korunmasına ihtiyaç duymadan, kendi aranızda veri iletişimini sağlayabilirsiniz. Bu verileri herkes görebilir ve her sektörde kullanılabilir bir sistemdir.”

Merkeziyetsizlik konusuna değinen Polat, bunun arayış sebebinin adalet olduğuna değindi. Tek bir merkezi olan alanlarda yaşanan sorunların önüne geçmek için merkeziyetsizlik kavramının ortaya çıktığını belirtti. İlk olarak finans dünyasında uygulanmasını, ekonomik kriz anlarında devletlerin adil yaklaşımlar sergilememesiyle ilişkilendirdi.

Cemil Şinasi Türün, merkezi bir otoriteye ait parayla yapılan ticari birlikteliklerle merkeziyetsiz sistem altında yapılan ticari birliktelikleri karşılaştırdı. “Blokzincir çözümleri, ticari hayatın içerisinde bağımsız üretim ve satış yapan insanları, merkeziyetsiz değiş-tokuş araçları üretmeye ve kullanmaya sevk ediyor” dedi. İnternetin gelişimiyle birlikte sosyal hayatımıza yansıyan değişiklikler gibi, blokzincirde meydana gelen gelişimlerin de hayatlarımıza direkt etki edebileceğine dair görüşlerini aktardı.

Kripto Veteran’ın, blokzincir teknolojisi ile ürünlerinin hayatımıza giriş, gelişme ve olası sonuç süreçlerini aktardığı programın tamamını aşağıdan izleyebilirsiniz.

Bu içerik en son 11 Haziran 2024 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN