“Kripto paralara bireysel ve kurumsal ilgi artıyor”

Paribu İş Geliştirme Yöneticisi Akar Aydemir, BloombergHT’deki 30 Dakika canlı yayında kripto para ekosistemindeki global gelişmeleri aktardı.

Aydemir, Çin Merkez Bankası’nın kripto paralarla işlem yapılmasını yasaklaması ve Amerika’nın regülasyon üzerine attığı yeni adımlardan söz etti. Çin tarafından gelen olumsuz haber akışını, regülasyon haberlerinin değiştirdiğini belirtirken şu ifadeleri kullandı: “FED Başkanı Powell’dan kripto paralarla ilgili yasaklayıcı değil, düzenleyici davranılacağına dair gelen mesajlar, olumlu fiyatlamayı destekledi.”

İlgi giderek artıyor

Dünya genelinde kripto paralara, bireysel ve kurumsal ilginin arttığına dikkat çeken Aydemir, Türkiye Merkez Bankası dahil dünyada 55 bankanın üye olduğu Bank for International Settlements’ın kripto varlıkların ödeme ve takas düzenlemelerine uyumlanması gerektiğine dair yaptığı açıklamalara değindi. Ayrıca, IMF’nin de bu konuda benzer bir tutum sergilediğini hatırlattı.

Konuyla ilgili olarak Aydemir, “Devletlerin son dönemlerdeki tutumu, kripto varlıklara duyulan güven hissiyatının öne çıkmasını sağlıyor” dedi.

Bu içerik en son 26 Ekim 2022 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN