“Kripto paralar hayatımıza daha çok dahil oluyor”

Paribu İş Geliştirme Yöneticisi Akar Aydemir, BloombergHT’de yayınlanan “30 Dakika” programına konuk oldu. Aydemir, gündemde öne çıkan başlıkları değerlendirdi.

Gündemdeki başlıklar arasında; yeni Visa araştırmasının sonuçları, İngiltere’nin Merkez Bankası Dijital Para Birimi (CBDC) konusundaki yaklaşımı ve dünyanın NFT şeklinde üyelik sunan ilk şirketi vardı.

İşletmelerin dijital para kabul etmeye başlayacakları bir sene olacak

Visa’nın gerçekleştirdiği ankete göre; Birleşik Arap Emirlikleri, Hong Kong, Singapur ve Brezilya gibi ülkeler kripto para adaptasyonu konusunda öne çıkıyor. Önümüzdeki aylarda bu ülkelerde %30’dan fazla işletmenin kripto para ile ödeme alması beklenirken, Amerika’da bu rakam %19, Kanada’da ise %8’lerde.

Akar Aydemir, dünyada Covid 19 ile değişen harcama eğilimlerinin Visa’nın raporuna da yansıdığına değindi. Küçük işletmelerin %90’ının online satışlara yöneldiğinin altını çizen Aydemir; “Bu işletmelerin gelirlerinin büyük kısmı, online kanallardan geliyor. Bu da bize, kripto para adaptasyonu için iyi bir ortam sağlandığını gösteriyor” dedi.

İngiltere’nin CBDC uyarısı

Çin Merkez Bankası’nın Kış Olimpiyat Oyunları’nda dijital para kullanmayı planladığına dair gelen haberlerin ardından İngiltere, Merkez Bankası Dijital Para Birimleri (CBDC) konusunda uyarılarda bulundu. İngiltere’nin uyarıları, finansal istikrar ve mahremiyetin korunması konularında oluşabilecek zorluklara odaklanıyor.

Aydemir, dünya genelindeki merkez bankalarının bu görüşe katılmadıklarını belirtti. CBDC’ler konusunda önde gelen Çin’in yanı sıra, dünyada 9 CBDC programının daha başladığını ve 14 ülkede pilot programların sürdüğünü ayrıca, 41 ülkenin de bu konuda araştırma yaptığına değindi.

NFT şeklinde üyelik sunan ilk şirket 

New York merkezli yemek kulübü FlyFish, üyeliklerini NFT’ye dönüştürerek OpenSea üzerinden satışa çıkardı. Aydemir, bunun NFT’nin farklı kullanımlarını gösteren bir gelişme olduğunu dile getirdi.

 

 

 

Bu içerik en son 26 Ekim 2022 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN