Kripto para ile işlem yapanların memnuniyeti hayli yüksek

Türkiye’nin en yüksek hacimli kripto para işlem platformu Paribu ile Akademetre iş birliğinde yapılan “Kripto Para Bilinirlik ve Algı Araştırması” sonuçlarına göre kripto parayla işlem yapanların memnuniyeti oldukça yüksek.

Araştırmada işlem yapanların jenerasyona göre memnuniyet oranları incelendi. Sonuçlara göre kripto para işlemlerinden en memnun olan kesim Y kuşağı. Yakın bir oranla X kuşağı ikinci sırada yer alırken, Z kuşağının yarısı işlemlerinden memnun.

Kârlılık en önemli etken

Kripto parayla işlem yapanların memnuniyet oranını en çok etkileyen faktör kârlılık. İşlem kolaylığı, hızlı işlem yapmak ve güvenilirlik de memnuniyeti etkileyen diğer faktörler arasında yer alıyor.

İşlem yapanların memnuniyetsiz olma sebebi olaraksa “zarar etmek” ve “zor kullanmak” gösteriliyor. Ancak kripto parayla işlem yapmanın zor olduğunu düşünenlerin sayısı geçen seneye göre 12 puan düştü. Bu sene %2,7 oranında bir kesim işlem yapmanın zor olduğunu düşünüyor.

Paribu adına Akademetre tarafından yapılan “Kripto Para Bilinirlik ve Algı Araştırması” memnuniyet sonuçlarında 300 kişinin görüşleri baz alındı.

Bu içerik en son 22 Mayıs 2024 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN