“Kripto para dünyasında olgunlaşma dönemi”

Paribu İş Geliştirme Yöneticisi Duygu Sarı, BloombergHT’nin “30 Dakika” adlı programının canlı yayın konuğuydu. Amerika ve Kanada’da yaşanan gelişmeleri ele alan Sarı, söz konusu gelişmelerin ekosistemdeki yankılarına da değindi.

Gündemdeki başlıklar arasında; Meta’nın kripto para reklamları güncellemesi, Fidelity’nin spot Bitcoin ETF’i ve Amerikan bankalarının Bitcoin’e dayalı kredi kararı yer aldı.

Beklenen hamle geldi

Facebook adını Meta olarak değiştirip Metaverse alanında şirketi şekillendirmesinin yanı sıra, kripto para reklamları konusunda da yeni bir adım attı ve yasakları kaldırdı. Bunun sebebini de piyasanın olgunlaşması ve düzenlemelerin gelmesine bağladı.

Duygu Sarı, bu haberin kripto para dünyası için çok olumlu olduğuna değinirken Facebook tarafından beklenen bir hamle olduğunu da belirtti.

Kanada tarafındaki gelişmeler

Geçtiğimiz gün Bitcoin ETF’i ile konuşulan Kanada, bugün de Fidelity’nin spot Bitcoin ETF’inin işlem göreceği yer olarak adından söz ettirdi. Bu gelişme aynı zamanda Fidelity’nin, Bitcoin hizmetleri sunan en büyük varlık yönetimi firması olması yönünde de beklenti yaratıyor.

Böyle bir adımın kripto para piyasasının gelişimine de katkı sağladığını belirten Sarı, “Bu gibi adımlar, daha fazla yatırımcı çekerek piyasayı ileriye taşıyacak” dedi.

Amerikan bankalarından önemli hamle

Amerika’nın en önemli bankaları Wall Street ve Goldman Sachs, Bitcoin teminatlı kredi sistemi yaratmak üzerine çalışma yaptıklarını duyurdular. Daha önce küçük bankalardan gelen bu hamlenin, büyükler tarafından da gelmesinin önemine değinen Sarı, “Bu durum, geleneksel finans tarafında da hibrit bir şekilde kripto paranın kullanılabileceğini bize gösteriyor” dedi.

Bu içerik en son 26 Ekim 2022 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN