Kripto paranın geleceğine duyulan güven artıyor

BloombergHT’de yayınlanan 30 Dakika programına konuk olan Paribu Araştırma İçerikleri Yöneticisi Nergis Nurcan Karababa, kripto para sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Günün öne çıkan başlıkları şöyle:

Kripto paranın geleceğine duyulan güven artıyor

Amerika Birleşik Devletleri’nde 5-6 Ocak tarihleri arasında 5000 kişiyle yapılan anketin katılanlar; yıllık geliri 50 bin doların üzerinde, çalışma çağında olan, bir banka hesabına sahip ve son üç yıl içinde kripto varlık alan bireylerden oluşuyor.

Ankette 2022 için ne düşündükleri sorulan katılımcıların yüzde 72’si biraz endişe ettiğini ya da hiç endişe etmediğini belirtirken; kripto paranın geleceğiyle ilgili görüşleri sorulduğunda yüzde 75’i güven duyduğunu belirtti.

Silvergate operasyonlarını durduracağını açıkladı

Kripto para alanında önde gelen bankalardan biri olarak bilinen  ve FTX ile olan ilişkisi sebebiyle Adalet Bakanlığı tarafından takibe alınan Silvergate, operasyonlarını durdurmayı planlıyor. Bankanın tasfiye planında, tüm mevduatların tamamen geri ödenmesi de yer alıyor.

Powell’dan Merkez Bankası dijital para birimi açıklaması geldi

Amerikan Merkez Bankası FED’in Başkanı Jerome Powell, Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi’nde merkez bankası dijital parası (CBDC) için; “Bu ülke olarak gerçekten keşfetmemiz gereken bir şey. Eğer dijital dolarımız olacaksa bunun devlet garantili olması gerekir” şeklinde görüş bildirdi.

Bu konunun hem teknolojik hem de politika tarafı için çalışmalar gerçekleştirileceğini ve gelecek yıllarda Kongre’ye bir öneriyle gideceklerini belirten Powell, kripto para ekosistemine yönelik daha iyi bir regülasyon ortamı için de çağrıda bulundu.

Tayland, dijital token dağıtan şirketlere vergi indirimi uygulayacak

Tayland, yatırım amaçlı dijital token dağıtan şirketlere vergi indirimi uygulamayı planlıyor. Hayata geçtiği takdirde bu uygulamanın, hükümete 35 milyar baht’a (1 milyar dolar) mal olacağı tahmin ediliyor. Maliye Bakanlığı yaptığı açıklamada, bu token dağıtımlarına yatırım yapanları da kapsayacağını ve katma değer vergisinden muaf tutulacaklarını dile getirdi.

 

Bu içerik en son 9 Mart 2023 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN