JP Morgan’dan tokenize hisse işlemi

BloombergHT’de yayınlanan Akıllı Para programına konuk olan Paribu Araştırma İçerikleri Yöneticisi Nergis Nurcan Karababa, kripto para ve finans sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Günün öne çıkan başlıkları şöyle:

JP Morgan’dan tokenize hisse işlemi

JP Morgan, BlackRock ve Barclays’i içeren ilk blokzincir tabanlı teminat mutabakat işlemini gerçekleştirdi. JPMorgan’ın Onyx isimli blokzinciri ve Tokenized Collateral Network’ü (TCN) BlackRock tarafından para piyasası fonlarından birindeki hisseleri tokenize etmek için kullanıldı. Token’lar daha sonra tezgah üstü türev işleminde teminat olarak Barclays’e aktarıldı. Söz konusu işlemin BlackRock, JP Morgan ve Barclays için bir ilki temsil ettiği yönünde açıklama yapıldı.

Çin’den Metaverse hamlesi geldi

China Daily gazetesi kendi Metaverse ve NFT platformunu yaratmak istiyor. Konuyla ilgili yapılan açıklamada söz konusu NFT platformunun tasarlanması için üçüncü taraflar ile anlaşılacağı söylendi. Sürece başvurmak isteyen kişiler tasarım tekliflerini 17 Ekim’e kadar sunabilecek. Ayrıca istenen teknik altyapıyı sağlayana 390 bin dolarlık ödül de takdim edilecek.

OpenAI’ın CEO’sundan Bitcoin açıklaması

OpenAI’ın CEO’su Sam Altman, katıldığı bir programda Bitcoin ile ilgili açıklamalarda bulundu. Altman, “teknoloji ağacı” olarak adlandırdığı Bitcoin’in teknolojik gelişim yolunda mantıklı ve önemli bir adım olduğunu söyledi. Ayrıca, ödemelerde nakit yerine dijital yöntemlerin kullanılmasının, herkesin gerçekleşen işlemleri takip etmesine imkân vereceği için finansal şeffaflığı artıracağını da belirtti.

 

Bu içerik en son 12 Ekim 2023 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN