İngiltere’deki kripto para şirketleri, bankacılık sektörüyle sorun yaşıyor

BloombergHT’de yayınlanan 30 Dakika programına konuk olan Paribu Araştırma İçerikleri Yöneticisi Nergis Nurcan Karababa, kripto para sektöründe yaşanan gelişmeleri anlattı.

Günün öne çıkan başlıkları şöyle:

İngiltere’deki kripto para şirketleri, bankacılık sektörüyle sorun yaşıyor

Birleşik Krallık’taki kripto para şirketleri, bankacılık hizmetlerine erişimde zorluklarla karşılaşıyor. Birkaç banka, çalıştığı kripto para firmalarından müşterilerinin işlemlerini nasıl takip ettiklerine dair daha fazla belge ve bilgi talep ediyor. Başvuruların reddedilmesi, hesapların dondurulması ve bunaltıcı bürokratik işlemlere sıkça rastlanıyor.

Yapılan hamlelerin, İngiltere’nin kripto para merkezi olma planlarıyla çeliştiği düşünülüyor. Kripto para şirketleri de bu düşünceden yola çıkmış olacak ki, geçtiğimiz haftalarda Başbakan Rishi Sunak’a konuyla ilgili şikâyette bulundu. Ancak süreç henüz sonuçlanmadı.

SEC,  finansal okuryazarlık etkinlikleri düzenleyecek

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), finansal okuryazarlığı artırıcı etkinlikler düzenleyeceğini açıkladı. Eğitimlerin; azınlıklar, lise öğrencileri, ordu mensupları ve yaşça büyük yatırımcıları içeren gruplara yönelik olacağı söylendi. Ayrıca yatırımcıların yaşanan olumsuzlukları ve volatiliteyi dikkate alarak kripto para yatırımı yapmalarına yönelik bilgilendirmeler de yer alacak. Yapılan bu etkinliklerin yatırımcıyı korumaya ve ekosistemin sağlığını daha da iyileştirmeye yönelik bir hamle olduğu düşünülüyor.

S&P’den DeFi hamlesi

S&P Global, merkeziyetsiz piyasalar konusundaki stratejisini sağlamlaştırmak için DeFi direktörü Chuck Mounts ile çalışacak bir DeFi yöneticisi arıyor.

Firma aradığı kişiyi “hem şirketimiz hem de müşterilerimiz için temsil ettiği dönüşüm konusunda derin bir anlayışa sahip bir kripto piyasası katılımcısı” olarak tanımlıyor. Potansiyel adayların S&P Global’in iş ve ürün hatlarını anlamanın yanı sıra “kripto finansmanı ve DeFi konusunda sağlam bir temele” sahip olmaları gerekiyor.

S&P Global’in bu alanda işe alım yapması, ana akım ilginin artarak devam ettiği yönünde yorumlanıyor ve ilerleyen dönemlerde benzer gelişmelerin yaşanması bekleniyor.

Bu içerik en son 22 Mayıs 2024 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN