Hong Kong’da web3 için çalışma grubu kuruluyor

BloombergHT’de yayınlanan 30 Dakika programına konuk olan Paribu Araştırma İçerikleri Yöneticisi Nergis Nurcan Karababa, kripto para sektöründe yaşanan gelişmeleri anlattı.

Hong Kong’dan web3 için çalışma grubu kuruluyor

Hong Kong’ta politika yapıcılar, düzenleyiciler ve kripto ekosistemi oyuncularının yer aldığı bir web3 çalışma grubu kuruluyor. Konuyla ilgili olarak Maliye Bakanı Paul Chan, Hong Kong; “Bir sonraki adımda sektörün sürdürülebilir ve sorumlu gelişimi konusunda tavsiyelerde bulunmak üzere, ilgili birimler, düzenleyiciler ve piyasa katılımcılarından üyelerle birlikte sanal varlıkların gelişimine ilişkin bir çalışma grubu kuracağım ve buna liderlik edeceğim” şeklinde açıklama yaptı.

Kanada’dan geliştirilmiş kripto para regülasyonu

Daha önce kripto para alım satımıyla ilgili güncelleme yayınlayan Kanada Menkul Kıymetler İdaresi (CSA)’den konuyla ilgili yeni bir açıklama geldi. Yapılan açıklamaya göre; ülkede faaliyet göstermek isteyen kripto para işlem platformlarının “geliştirilmiş” ve yatırımcıları koruma amaçlı belirlenen önlemlere uyması gerekiyor. Bahsi geçen şirketlerin bu önlemleri, asıl kaydolma süreçleri için çalışırken bir ön kayıt süreci aracılığıyla 30 güne kadar yerine getirmeleri bekleniyor.

BlackRock’tan Metaverse temalı ETF

Yatırım devi BlackRock, Metaverse temalı bir ETF sunduğunu duyurdu. Son dönemde kurumsal yatırımcıların ilgi alanından çıkan Metaverse bu gelişmeyle yeniden gündeme geldi. BlackRock’ın kendi web sitesinden yapılan açıklamaya göre; ETF’in tam ismi iShares Future Metaverse Tech and Communications ETF ve sanal platformlar, sosyal medya, oyun, 3D yazılım, dijital varlıklar ve sanal ve artırılmış gerçeklik gibi alanlarda katkı sunması beklenen şirketlere yatırım yapacak.

Bununla birlikte KPMG, Metaverse’in inşasına yönelik genel tutumları ölçtüğü bir anket yayınladı.Sonuçlara göre; yatırımcıların %90’ından fazlası, metaverse’in internetin bir sonraki aşaması olduğuna inanmaya devam ediyor. Ama diğer yandan yatırımcıların büyük bir kısmı yasal düzenlemeler, gizlilik ve adaptasyon endişeleri yüzünden temkinli davranmaya devam ediyor.

Bu içerik en son 23 Şubat 2023 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN